Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκρηκτική η κατάσταση στην Κομοτηνή

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEO) Σε μηνύσεις προχωρούν οι τοπικοί φορείς μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών.

  • Real.gr
Εκρηκτική η κατάσταση στην Κομοτηνή
Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρούν η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ροδόπης και ο δήμαρχος Κομοτηνής εξ’ αιτίας των χθεσινών επεισοδίων στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών.

Οι τοπικοί φορείς προτίθενται να στείλουν εξώδικο ακόμη και στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς, ανησυχούν ότι λόγω των εξεγέρσεων στο Κέντρο Φιλοξενίας, η περιοχή και οι πολίτες της, κινδυνεύουν. Οι τοπικοί φορείς αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που οι 550 παράνομοι μετανάστες δραπέτευαν. Κάτι που φαίνεται πως σχεδίαζαν αφού μετά από ελέγχους των συνεργείων, βρέθηκαν αυτοσχέδιες σκάλες, ψαλίδια, κατσαβίδια και άλλα αντικείμενα τα οποία δείχνουν ότι πιθανώς κάτι ετοίμαζαν.







Πυροβολισμοί και πετροπόλεμος

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι μη νόμιμοι μετανάστες που φιλοξενούνται στη Σχολή εξεγέρθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους. Οι περίπου 550 μετανάστες που κρατούνται για να απελαθούν στις χώρες τους, τα έκαναν «γυαλιά καρφιά». Φωτιές, καπνοί και πετροπόλεμος σε βάρος των αστυνομικών ήταν η εικόνα που επικρατούσε επί 3 ώρες στο προαύλιο του Κέντρου Κράτησης Παράνομων Μεταναστών.



Οι λαθρομετανάστες έσπασαν τα σίδερα από τα κρεβάτια τους, ξήλωσαν πόρτες και παράθυρα και στη συνέχεια μετέφεραν σεντόνια, κουβέρτες και στρώματα στο προαύλιο χώρο και τους έβαλαν φωτιά. Ομάδες αλλοδαπών προχώρησαν σε ταραχές, προκαλώντας φθορές στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό δύο κοιτώνων.



Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τους αλλοδαπούς στους κοιτώνες τους και να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ συνελήφθησαν 50 άτομα. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ προκλήθηκαν φθορές και σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο.



Η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει και πάλι ότι η βούληση της συντεταγμένης Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εκφράζεται, κατά τρόπο αδιαπραγμάτευτο, στο ακόλουθο τετράπτυχο:

• άσυλο, για όσους το δικαιούνται,
• εθελούσια επιστροφή, μέσω των ειδικών προγραμμάτων, για όσους εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον,
• αναγκαστική απέλαση, για όσους συλλαμβάνονται και
• παραμονή στα Κέντρα Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιστροφής ή απέλασης.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v