«Θετική εξέλιξη για τη χώρα η απόφαση του Eurogroup»

Θετική εξέλιξη για τη χώρα χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup....

  • Real.gr
«Θετική εξέλιξη για τη χώρα η απόφαση του Eurogroup»
Θετική εξέλιξη για τη χώρα χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, σε δήλωσή του, συμπλήρωσε, όμως, ότι "δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες αλλά για δουλειά, με σχέδιο και σκληρή προσπάθεια".

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι "η χώρα έχει βάση στήριξης για να επιδοθεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια, και γι αυτό αγωνιζόμαστε".

Στο μεταξύ, σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης προήδρευσε σε σύσκεψη με τους γγ των υπουργείων που σχετίζονται με τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και τους αντίστοιχους επικεφαλής των διαχειριστικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προέκυψε από τη σύσκεψη είναι ότι υπάρχει δέσμευση από την ΕΕ για να διατηρηθεί και για την επόμενη προγραμματική περίοδο το υψηλό ποσοστό συγχρηματοδότησης των προγραμμάτων.
Επίσης, επισημάνθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια και να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος της απορρόφησης των 2,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη, τονίστηκε, για μία ακόμη φορά, ότι η εκκρεμοδικία και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στην απορρόφηση αύξησης της απορροφητικότητας των κονδυλίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v