Νέος συνασπισμός στη Σλοβενία

Εργατικά συνδικάτα, φοιτητές και συνταξιούχοι συγκρότησαν «Συνασπισμό για την Αλληλεγγύη».


  • Real.gr
Νέος συνασπισμός στη Σλοβενία
Συνολικά 13 οργανώσεις, μεταξύ των οποίων δύο συνομοσπονδίες εργατικών συνδικάτων και ενώσεις φοιτητών και συνταξιούχων στη Σλοβενία ανακοίνωσαν ότι συγκροτούν τον Συνασπισμό για την Αλληλεγγύη.

Όπως υπογράμμισαν εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας, μετά τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μεταξύ τους συνεργασία μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της τωρινής κατάστασης.

Στις οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται η συνομοσπονδία ανεξάρτητων συνδικάτων (ZSSS) η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα (KSJS) η Οργάνωση Φοιτητών (SOS), η Συντονιστική Επιτροπή για τον Πολιτισμό (KOKS), το Εθνικό Φόρουμ Ανθρωπιστικών Οργανώσεων και η Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων (ZDUS).

«Η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 17 Νοεμβρίου συνέβαλε σημαντικά στον τερματισμό της αρνητικής ατμόσφαιρας και του φόβου στη χώρα και ενθάρρυνε τους πολίτες να εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας και την αντίστασή τους στη λεηλασία της κοινής περιουσίας και στην εξαθλίωση του πληθυσμού» τονίζεται σε ανακοίνωση του συνασπισμού.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η ομάδα επιθυμεί να επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση του κράτους δικαίου, στο κράτος πρόνοιας, στην ανθρώπινη και διαγενεακή αλληλεγγύη και στην κοινωνική δικαιοσύνη και γι' αυτό στηρίζει τις εκδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες που ζητούν την ενίσχυση των αξιών αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v