Όταν το νήπιο δε μπορεί να μασήσει

Η κόρη μου είναι 32 μηνών και ακόμα δεν έχει μάθει να μασάει. Τρώει τις τροφές μόνο αλεσμένες, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά στον παιδικό σταθμό τρώνε κανονικά. Είναι θέμα χρόνου να μάθει; Πρέπει να την πάμε σε παιδοψυχολόγο; Πού έχουμε κάνει λάθος;

  • Mama365.gr

Η ερώτησή μου αφορά στην κόρη μου, η οποία είναι 32 μηνών και δεν έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να την μάθουμε να μασάει. Τρώει τις τροφές ακόμα αλεσμένες. Χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω ότι στο στοματικό στάδιο, που τα παιδιά βάζουν τα πάντα στο στόμα τους, εμείς φοβούμενοι να μην πνιγεί, δεν την ενθαρρύναμε και δεν της δίναμε τροφές, όπως ψωμάκι ή μπανάνα για να μάθει να φάει. Η κατάσταση είναι δύσκολη και πολύ αγχωτική τόσο για εμάς όσο, πιστεύω, και για το παιδί, διότι έχει ξεκινήσει παιδικό σταθμό και έχει μόνο του διακρίνει αυτή την διαφορά με τα άλλα παιδάκια, αφού μας λέει από μόνη της «τα άλλα παιδάκια μασάνε και εγώ μόνο γλύφω την τροφή».

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ την άποψη κάποιου ειδικού. Είναι θέμα χρόνου να μάθει; Πρέπει να πάμε το παιδί σε κάποιον παιδοψυχολόγο; Προσπαθούμε να της δώσουμε τα πάντα (εννοείται όχι υλικά) και προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι γονείς. Ειλικρινά δεν ξέρουμε εάν έχουμε κάνει κάπου λάθος. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v