Έρευνα για τις προμήθειες τροφίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα για την ενδεχόμενη ύπαρξη παράνομου κυκλώματος που εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά σε εταιρείες που προμηθεύουν με τρόφιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις ζήτησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

  • Real.gr
Έρευνα για τις προμήθειες τροφίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις
Να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται για τη διαπίστωση ενδεχόμενης ύπαρξης κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρείες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα, ζήτησε με κατεπείγον έγγραφο του προς τον αντιστράτηγο εισαγγελέα αναθεωρητή Α΄, Ιωάννη Μποζίνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Με το έγγραφό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητεί να περιληφθούν στην έρευνα οι εξελίξεις στην υπόθεση όπως περιγράφονται από νεότερα δημοσιεύματα και να κληθούν να καταθέσουν εκτός των άλλων και οι δημοσιογράφοι που διενήργησαν τις σχετικές έρευνες καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο που μπορεί να έχει στοιχεία για την υπόθεση.

Παράλληλα καλεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας και να ελέγξει τους υφισταμένους του εάν και εφόσον υπήρξε καθυστέρηση στην όλη διαδικασία για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικές καταγγελίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας από τις εφημερίδες «Πρώτο θέμα» (11/11/2012) και «Παραπολιτικά» (8/12/12).

Όπως έγινε γνωστό με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει την παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης και την διενέργεια έρευνας προς κάθε κατεύθυνση, για την υπόθεση με έγγραφό του, προς τον Εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης στις 12-11-2012.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v