Ικανοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παραδοχή της Μόσχας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ότι οι αντάρτες της Συρίας...

  • Real.gr
Ικανοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παραδοχή της Μόσχας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ότι οι αντάρτες της Συρίας μπορεί να επιτύχουν στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Ουάσιγκτον κάλεσε τη Μόσχα να ενώσει τις προσπάθειές της, ώστε από κοινού να διαχειριστούν μια ειρηνική πολιτική μετάβαση. «Θέλω να συγχαρώ τη ρωσική κυβέρνηση γιατί τελικά ξύπνησε στην πραγματικότητα και αναγνωρίζει ότι το καθεστώς έχει μετρημένες ημέρες», ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ.

«Το ερώτημα τώρα είναι, αν η ρωσική κυβέρνηση θα συνταχθεί με όλους εμάς στη διεθνή κοινότητα που συνεργάζονται με την αντιπολίτευση και προσπαθούμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία», σημείωσε η κα Νιούλαντ. «Μπορούν να αποσύρουν τα υπολείμματα στήριξης προς το καθεστώς του Άσαντ, είτε πρόκειται για υλική υποστήριξη είτε για οικονομική στήριξη», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι αντάρτες φαίνεται να αποκομίζουν κέρδη έναντι του Άσαντ και των δυνάμεών του. «Οι αντάρτες πιέζουν τον Άσαντ πιο πολύ από ότι πριν», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ο απεσταλμένος της διεθνούς κοινότητας για τη Συρία, Λακχάρ Μπραχίμι, ο οποίος συναντήθηκε με Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους, δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, για την εξεύρεση λύσης με βάση την συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γενεύη τον περασμένο Ιούνιο, με τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία.

Αλλά η Ρωσία έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η διεθνής αναγνώριση ενός νέου συνασπισμού της αντιπολίτευσης, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπονομεύει τη διπλωματία, και απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η συμφωνία της Γενεύης έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι ο Άσαντ θα πρέπει να παραιτηθεί.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v