Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μακελειό σε δημοτικό σχολείο

Σε επιφυλακή οι αρχές στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πολλοί νεκροί, ανάμεσά τους και ένας από τους δράστες.

  • Real.gr
ΗΠΑ: Μακελειό σε δημοτικό σχολείο
Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς τουλάχιστον ένας δράστης εισέβαλε στο κτίριο και πυροβόλησε περισσότερες από 100 φορές, με δύο όπλα που είχε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχουν 28 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πτώμα του δράστη της επίθεσης βρέθηκε σε αίθουσα του σχολείου. Ο δράστης προηγουμένως είχε σκοτώσει τον πατέρα του και την μητέρα του που ήταν δασκάλα στο συγκεκριμένο σχολείο. Υπάρχουν ακόμη οικογένειες στο σημείο οι οποίες δεν γνωρίζουν που βρίσκονται τα παιδιά τους.

«Ήταν τρομακτικό. Ο δάσκαλός μας έλεγε να καθίσουμε στις θέσεις μας και να μην κάνουμε φασαρία», ανέφερε σε τοπικά μέσα ένα μικρό παιδί που βρισκόταν μέσα στο κτίριο την ώρα της επίθεσης. Ένα άλλο παιδί περιέγραψε τη στιγμή που ο δάσκαλος φώναξε στα παιδιά να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν πριν από λίγο ότι έχουν ψάξει όλες τις τάξεις του σχολείου και πως δεν υπάρχει στο κτίριο δεύτερος δράστης. Λίγο αργότερα, αναμένεται η αστυνομία να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία. Στο πρώτο τηλεφώνημα οι αρχές ενημερώθηκαν ότι μεγάλος αριθμός μικρών παιδιών βρίσκονται παγιδευμένα σε μία τάξη με έναν ένοπλο άνδρα. Αμέσως δόθηκε εντολή να φτάσουν στο σημείο ασθενοφόρα και περιπολικά, έτσι ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή και να επέμβουν σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο. Οι μικροί μαθητές βγήκαν από το σχολείο και μεταφέρθηκαν σε ένα κτίριο της πυροσβεστικής, που βρίσκεται κοντά.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως κάποιοι από τους μαθητές έχουν τραύματα, ενώ ένας από τους δασκάλους έχει πυροβοληθεί στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το σχολείο φιλοξενεί συνολικά 600 παιδιά, από νηπιαγωγείο έως τετάρτη δημοτικού. Το νοσοκομείο «Danbury» που δέχεται τους τραυματίες της επίθεσης ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως αυτήν την ώρα μαζεύει στοιχεία και πως θα δώσει πληροφορίες στους συγγενείς των τραυματιών με την πρώτη ευκαιρία.

Ο πρόεδρος Obama σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας θα παραμείνουν μεσίστιες για τέσσερις μέρες ως ένδειξη τιμής στους νεκρούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v