Περιμένοντας τον... Μόντι

Την ώρα που ο Μπερλουσκόνι συστήνει το νέο του αμόρε στους Ιταλούς, φουντώνουν τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Μόντι.

  • Real.gr
Περιμένοντας τον... Μόντι
«Μόνο ο ίδιος ο Μόντι θα κάνει γνωστό τι επιθυμεί να πράξει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στους δημοσιογράφους σχετικά με τις πολιτικές προθέσεις του Μάριο Μόντι, τον οποίο υποδέχτηκε την Κυριακή στο Κυρηνάλιο Μέγαρο.

Τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Μάριο Μόντι φουντώνουν, με τις τελευταίες πληροφορίες της Rai να αναφέρουν ότι πιθανώς ο Προφεσόρε να μην θέσει υποψηφιότητα, αλλά να στηρίξει με δηλώσεις του μια κεντρώα λίστα με συγκεκριμένες αναφορές στο έργο και στο οικονομικό του πρόγραμμα.

Τόσο η Rai, όσο και ο τηλεοπτικός όμιλος του Μπερλουσκόνι, μεταδίδουν πάντως ότι ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν θα επιθυμούσε μια απευθείας πολιτική στράτευση του Μάριο Μόντι.

Θα πρέπει, όμως, να διαπιστωθεί, πόσο θα βαρύνουν οι πιέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι έμμεσες δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ υπέρ της παραμονής του νυν πρωθυπουργού και κατά μιας πολιτικής επιστροφής του Καβαλιέρε, και το όλο πολιτικό κλίμα αναδιοργάνωσης της ιταλικής κεντροδεξιάς, που αναζητά νέο ηγέτη.

«Ο Μάριο Μόντι θα απευθύνει διάγγελμα στην χώρα και θα αιτιολογήσει, όπως συνηθίζει να κάνει, την επιλογή του» δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την διεθνή συνεργασία, Αντρέα Ρικάρντι, μιλώντας στην εκπομπή «In mezz' ora» της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι από τους ανθρώπους που αποφασίζει βάσει πιέσεων ή λέγοντας, απλώς, μια φράση. Πιστεύω ότι ο θα παραμείνει ένα πολιτικό και ηθικό σημείο αναφοράς για μια μεγάλη συμμαχία ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν την Ιταλία» προσέθεσε.

Ο Καβαλιέρε μιλά για την προσωπική του ζωή

Σε ό,τι αφορά, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό του όμιλο, επανέλαβε την πρόσκληση στον σημερινό επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης να αναδειχθεί υποψήφιος πρωθυπουργός όλης της κεντροδεξιάς, αλλά προχώρησε και σε προεκλογικές εξαγγελίες λέγοντας΅. «Αν εκλεγώ εγώ πρωθυπουργός, θα καταργήσω τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Βρήκαμε, ήδη εναλλακτικούς, ανάλογου ύψους, οικονομικούς πόρους», δήλωσε ο «μίστερ τιβί».

Σημειώνεται ότι πρόκειται, όπως ανφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, για φόρο που η κυβέρνηση Μόντι αποφάσισε να επιβάλει, φέτος, και στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση, ώστε να μπορέσει το ιταλικό δημόσιο να καλύψει, την έκτακτη ανάγκη ρευστού χρήματος για τα ταμεία του.

Σε ότι αφορά, δε, την ιδιωτική του ζωή, ο Καβαλιέρε επιβεβαίωσε ότι έχει δεσμό με την 28 χρονη περιφερειακή σύμβουλο της Νάπολής, Φραντσέσκα Πασκάλε. «Είναι μια κοπέλα με ηθικές αξίες και τώρα, μαζί της, δεν νιώθω μόνος, πλέον», εξήγησε ο Μπερλουσκόνι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v