Γ. Βαρουφάκης: Έφυγα από το Ίδρυμα του Γιάννου...

Μετά το ρεπορτάζ της Realnews, ο Γ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο Ίδρυμα του Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά έφυγε γιατί δεν είχε σοβαρό επιστημονικό αντικείμενο.

  • Real.gr
Γ. Βαρουφάκης: Έφυγα από το Ίδρυμα του Γιάννου...
«Όταν κατάλαβα ότι δεν είχε σοβαρό επιστημονικό αντικείμενο (πέραν της προβολής του Γιάννου Παπαντωνίου) δεν ξαναπήγα. Αυτά!» αναφέρει στο Twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης, μετά το ρεπορτάζ της Realnews. Ο γνωστός οικονομολόγος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στην ιδρυτική συνάντηση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), που δημιούργησε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου το Νοέμβριο του 2006 και στη συνέχεια αποχώρησε.



Ο Γ. Βαρουφάκης συγκεκριμένα αναφέρει: «Για όποιον ενδιαφέρεται: Ναι, συμμετείχα στην ιδρυτική συνάντηση του ΚΕΠΠ με πανεπιστημιακούς όπως ο Γ.Α. Μαγκάκης, Γ. Κριμπάς, Π. Κορλίρας».



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετά τις έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπεγράφησαν επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών μπαίνουν οι δραστηριότητές του πρώην υπουργού στο συγκεκριμένο χώρο. Οι Αρχές θα ελέγξουν φορολογικά στοιχεία από τις δράσεις του Ιδρύματος, καθώς και την προέλευση της χρηματοδότησής του.

Όπως αποκάλυψε η Realnews, το ΚΕΠΠ πήρε σάρκα και οστά λίγους μήνες μετά την οριστική διαγραφή του Γ. Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, τον Αύγουστο του 2006. Από τότε μέχρι και σήμερα το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής έχει πραγματοποιήσει πολλές έρευνες, δημόσιες εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια με σημαντικούς ομιλητές.


«Φύλλο και φτερό» το Ίδρυμα του Γιάννου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v