Κρύο σήμερα - «Ζεστά» Χριστούγεννα

(VIDEO) Με χαμηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.

  • Real.gr
Κρύο σήμερα - «Ζεστά» Χριστούγεννα
Με χαμηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα. Μάλιστα το πρωί το θερμόμετρο σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας είναι αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς. Η θερμοκρασία λίγο - πολύ θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα μέχρι την Κυριακή.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος δήλωσε στο Real.gr ότι από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει. Ανήμερα τα Χριστούγεννα η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική. Ενδεικτικά την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείχνει 16 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Κρήτης πιθανόν να φτάσει και τους 20 βαθμούς.

Σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες ηλιοφάνειας, την απουσία σύννεφων, και τους ασθενείς ανέμους η αίσθηση το μεσημέρι κάθε άλλο παρά χειμωνιάτικη θα είναι.

Την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να ανέβει λίγο ακόμα!

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς, από -1 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 στη Νότια Ελλάδα, από 0 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο, από 3 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.



Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια τμήματα η θερμοκρασία αναμένεται να είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα είναι το σκηνικό που θα επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στη Χαλκιδική περιμένουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανόν να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί εντάσεως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 βαθμούς Κελσίου έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη Ηπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στην Ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μέτριοι, δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση καθώς θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις και ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 14 βαθμούς.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 3 έως 5 μποφόρ και στα νότια 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v