Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δώρα» και εκπτώσεις για τα μέσα μεταφοράς

Με το μισό πρόστιμο θα επιβαρύνονται όσοι πιάνονται χωρίς εισιτήριο αν πληρώνουν εντός 10 ημερών.

  • Real.gr
«Δώρα» και εκπτώσεις για τα μέσα μεταφοράς
Με «δώρα» υποδέχονται, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το νέο έτος τα μέσα μαζικής μεταφοράς, φέρνοντας αλλαγές στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών. Ένα εισιτήριο δώρο στη δεσμίδα των 10 ως μορφή έκπτωσης, το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα κάνει ποδαρικό με τη νέα χρονιά, αλλά και η δυνατότητα καταβολής του 50% του προστίμου εντός δέκα ημερών είναι οι αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Πιλοτικά και για χρονικό διάστημα δύο μηνών, θα παρέχεται δωρεάν ένα εισιτήριο με τη μορφή έκπτωσης στην περίπτωση αγοράς δεσμίδας 10 τεμαχίων εισιτηρίων. Η εν λόγω παροχή θα ισχύει για τα ενιαία εισιτήρια στην κανονική και με τη μειωμένη τιμή τους (1,40 ευρώ και 0,70 ευρώ) και γι’ αυτά μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ (1,20 ευρώ και 0,60 ευρώ αντίστοιχα).

Μέσα στη νέα χρονιά θα ανακοινωθούν εκπτώσεις και για τους κατόχους των μηνιαίων ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών για τις μέρες που τα μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται λόγω απεργίας. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι μια καινούργια παροχή για όσους μετακινούνται με μέσα. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να το «γεμίζουν» μέσω διαδικτύου με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν μέσα στο νέο έτος θα είναι και η επαναφορά του τουριστικού εισιτηρίου το οποίο επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων των μέσων μεταφορών ΟΑΣΑ μέχρι και το Κορωπί από τη μία διαδρομή από και προς τον Αερολιμένα Αθηνών με μετρό ή τις λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου με τιμή που ορίζεται στα 20 ευρώ. Επιπλέον, θα καθιερωθεί εβδομαδιαίο εισιτήριο απεριόριστων μετακινήσεων για το αεροδρόμιο με την ονομασία «7ήμερο εισιτήριο αεροδρομίου». Η χρονική ισχύς του θα είναι επτά πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του. Η τιμή του ορίζεται στα 50 ευρώ και δεν διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

Παράλληλα, με το νέο έτος θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι για τους παραβάτες που χρησιμοποιούν τα μέσα χωρίς να ακυρώνουν εισιτήριο. Υπολογίζεται ότι μέσω εσωτερικών μετακινήσεων θα αυξηθούν κατά 150 οι ελεγκτές σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ και κατά 120 σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να συνεχιστεί η αύξηση στα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών όπως έγινε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, που ήταν οι μοναδικοί μήνες του 2012 με θετικό πρόσημο στις πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών. Αλλαγές από τον Ιανουάριο θα γίνουν και στην εξόφληση του προστίμου. Ο παραβάτης θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το 50% της οφειλής αν το εξοφλήσει εντός 10 ημερών από την ημέρα της επιβολής. Σύστημα το οποίο ισχύει και για τις κλήσεις αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v