Τα φώτα σβήνουν στον τελευταίο κινηματογράφο πορνό

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Στη θέση του θα ανοικοδομηθούν καφετέριες και διαμερίσματα.

  • Real.gr
Τα φώτα σβήνουν στον τελευταίο κινηματογράφο πορνό
Είναι από τους πιο γνωστούς αλλά και ο τελευταίος κινηματογράφος προβολής ταινιών ενηλίκων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Φιλαδέλφειας. Ο ιδιοκτήτης του, άλλοτε βασιλιάς του πορνό στη Νέα Υόρκη, Richard Basciano έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για τον «διάσημο» κινηματογράφο. Σχεδιάζει να τον γκρεμίσει και στη θέση του να οικοδομήσει καταστήματα, καφετέριες και διαμερίσματα. Η τελευταία προβολή έγινε στις 30 Νοεμβρίου και στη συνέχεια το σινεμά των ΧΧΧ ταινιών έριξε αυλαία, ώστε η περιοχή της Φιλαδέλφειας να... εκπολιτιστεί.



Ο ιδιοκτήτης του οικοδομικού τετραγώνου έχει χτίσει την περιουσία του βασισμένος στο θέαμα πορνό, καθώς υπήρξε ο ιδιοκτήτης των διασημότερων κινηματογράφων προβολής ταινιών ενηλίκων στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, στην Times Square στη Νέα Υόρκη. Όταν ο δήμαρχος Rudy Giuliani, τη δεκαετία του ’90, αποφάσισε να εκκαθαρίσει την περιοχή από τα... άσεμνα στοιχεία, ο Basciano αποζημιώθηκε με 14 εκατ. δολάρια, προκειμένου να κλείσει τους κινηματογράφους του και να απομακρυνθεί από την περιοχή.



Μάλιστα, επένδυσε και στην αγορά ακινήτων της Φιλαδέλφειας, αγοράζοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, συμπεριλαμβανομένου και του Forum Theater. Καθυστέρησε να πουλήσει την ιδιοκτησία του ακόμη κι όταν έβλεπε το ίντερνετ να σκοτώνει αργά και σταθερά τους κινηματογράφους ταινιών ΧΧΧ. Τώρα μάλιστα ο δεινός επιχειρηματίας διατυμπανίζει ότι ποτέ δεν του άρεσε η βιομηχανία πορνό που υπηρέτησε πιστά τόσες δεκαετίες και ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος να συμμετέχει στην αναζωογόνηση της περιοχής.



Ενισχύει τα σχέδια της πολιτειακής ηγεσίας για την αναμόρφωση της περιοχής, υπό τον τίτλο «πύλη στην αγορά της Φιλαδέλφειας. Αν και τα ακριβά σχέδια για τα δύο τετράγωνα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, ο Basciano, που κάποτε τον αποκαλούσαν η νέμεση του Giuliani, έχει τα δικά του επιχειρηματικά πλάνα. Η διάλυση των καταστημάτων της περιοχής είναι υπό συζήτηση, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κατεδαφιστεί ο κινηματογράφος ή θα ανακαινιστεί με διαφορετική χρήση.

ΠΗΓΗ: NY DAILY NEWS

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v