Το Βελιγράδι «ψηφίζουν» για Πρωτοχρονιά Κροάτες και Σλοβένοι

Περίπου 10.000 με 15.000 τουρίστες αναμένονται στο Βελιγράδι για την Πρωτοχρονιά, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία Κροάτες και Σλοβένοι.

  • Real.gr
Το Βελιγράδι «ψηφίζουν» για Πρωτοχρονιά Κροάτες και Σλοβένοι
Περίπου 10.000 με 15.000 τουρίστες αναμένονται στο Βελιγράδι για την Πρωτοχρονιά, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία Κροάτες και Σλοβένοι, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που επισκέπτες από την περιοχή μας, κυρίως νέοι άνθρωποι από την Κροατία και τη Σλοβενία αναγνωρίζουν το Βελιγράδι ως μία ανοιχτή πόλη με εξαιρετικό επίπεδο διασκέδασης. Πρόκειται για μία μεγάλη αναγνώριση αλλά και μία υποχρέωση για εμάς να διασφαλίσουμε ότι οι φετινοί εορτασμοί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Βελιγράδι θα είναι ακόμη πιο πλούσιοι», δήλωσε ο επικεφαλής του τουριστικού συμβουλίου της σερβικής πρωτεύουσας Ντέγιαν Βεσελίνοφ στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βελιγράδι καταγράφει αύξηση στον αριθμό των ξένων τουριστών χρόνο με το χρόνο και, μάλιστα, το 2012 η αύξηση έχει φτάσει το 7%, με τους επισκέπτες από τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Ρωσία να έχουν συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την ανοδική πορεία.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Βεσελίνοφ χαρακτηρίζει τους Κροάτες και τους Σλοβένους «τακτικούς επισκέπτες» κι ελπίζει πως τουρίστες και από άλλα μέρη της Ευρώπης αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο θα επισκεφθούν φέτος το Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες της σερβικής πρωτεύουσας, το κόστος για δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 99 έως και 199 ευρώ, κατά μέσο όρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v