Ο Μαχμούντ Αμπάς «απειλεί»

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής δήλωσε πως εάν το Ισραήλ δεν επιδιώξει να συμμετάσχει στην αναθέρμανση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μετά τις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου...

  • Real.gr
Ο Μαχμούντ Αμπάς «απειλεί»
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε πως εάν το Ισραήλ δεν επιδιώξει να συμμετάσχει στην αναθέρμανση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μετά τις εκλογές της 22ας Ιανουαρίου, ο ίδιος προτίθεται να αποδομήσει την κυβέρνησή του και να ‘παραδώσει τα κλειδιά’ της Δυτικής Όχθης στο εβραϊκό κράτος.

«Εάν δεν υπάρξει πρόοδος μετά την διεξαγωγή των εκλογών, εγώ θα πάρω το τηλέφωνο και θα καλέσω τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένγιαμιν Νετανιάχου», δηλώνει ο Αμπάς σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.

«Θα του πω τότε κάτσε εσύ στη θέση μου, πάρε τα κλειδιά και θα είσαι εφεξής υπεύθυνος για την Παλαιστινιακή Αρχή», πρόσθεσε.

«Αμέσως μόλις η νέα ισραηλινή κυβέρνηση εγκατασταθεί, ο Νετανιάχου πρέπει να αποφασίσει: ναι, ή όχι», επέμεινε ο Αμπάς στη συνέντευξη, που αναρτήθηκε απόψε στην ιστοσελίδα της Χααρέτζ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών έχουν πέσει σε τέλμα από τον Σεπτέμβριο του 2010. Οι Παλαιστίνιοι αξιώνουν τον τερματισμό της ανοικοδόμησης νέων εβραϊκών οικισμών προτού ξανακαθίσουν στην τράπεζα των συνομιλιών, τη στιγμή που το εβραϊκό κράτος απορρίπτει κάθε προαπαιτούμενο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v