Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΟΤ: Απολογούνται σήμερα οι συλληφθέντες

Εντολή να εγκατασταθούν οι «Ράμπο» του υπ. Οικονομικών στον ΕΟΤ έδωσε ο πρωθυπουργός στον Χρ. Σταϊκούρα. Σήμερα ξεκαθαρίζει εάν η επίμαχη επιταγή φέρει πλαστογραφημένη ή όχι υπογραφή του Ν. Καραχάλιου.

  • Real.gr
ΕΟΤ: Απολογούνται σήμερα οι συλληφθέντες
Εντολή να εγκατασταθούν οι «Ράμπο» του υπ. Οικονομικών στον ΕΟΤ έδωσε ο πρωθυπουργός στον Χρ. Σταϊκούρα. Σήμερα ξεκαθαρίζει εάν η επίμαχη επιταγή φέρει πλαστογραφημένη ή όχι υπογραφή του Ν. Καραχάλιου.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες το απόγευμα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αφού τον ενημέρωσε για το διαβιβαστικό που είχε λάβει από την Όλγα Κεφαλογιάννη για τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στον Οργανισμό, πήρε εντολή να προχωρήσει στην ανακοίνωση για την εγκατάσταση των «Ράμπο» του υπ. Οικονομικών στον ΕΟΤ.

Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα ελέγξουν κωδικό προς κωδικό όλες τις χρήσεις από το 2003 έως και το 2011 προκειμένου να εντοπίσουν αυτήν την τρύπα των 12 εκατ. ευρώ που αποτυπώθηκε στο διπλογραφικό σύστημα του οικονομικού έτους 2011 - όταν υπουργός ήταν ο κ. Γερουλάνος.

Στο μεταξύ, σήμερα απολογούνται οι πέντε συλληφθέντες για τη σκοτεινή επιταγή των 147 χιλιάδων ευρώ που βρέθηκε στα χέρια του 39χρονου πρώην συμβούλου του Νίκου Καραχάλιου. Οι πέντε αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και η Δικαιοσύνη καλείται να διερευνήσει:

Πώς βρέθηκε στα χέρια του 39χρονου το συγκεκριμένο μπλοκ των επιταγών, το εάν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να έχει κοπεί παρανόμως και άλλο σώμα και το κυριότερο εάν η υπογραφή του κ. Καραχάλιου που φέρει η επίμαχη επιταγή είναι πλαστογραφημένη ή όχι.

Ο ίδιος ο πρώην γ.γ. του ΕΟΤ, πάντως, σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, παραπέμπει στους δικηγόρους του αφού σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά κατά του προέδρου των εργαζομένων του Οργανισμού Κωνσταντίνου Ράντου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τον έχει κατηγορήσει πως είχε εκχωρήσει τη διοίκηση του ΕΟΤ στον πρώην στενό του συνεργάτη. Εκείνος, με τη σειρά του, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, επιχειρούσε να πάρει όλες τις εξουσίες στα χέρια του ακόμη και για υποθέσεις οι οποίες υπερέβαιναν τη θέση του.

Από το υπουργείο Τουρισμού επιμένουν ότι η συγκεκριμένη πρόσληψη έγινε με υπόδειξη και... υπογραφή Καραχάλιου και αποσυνδέουν την υπόθεση της σκοτεινής επιταγής από τον διαχειριστικό έλεγχο που όπως λένε συνεργάτες της κ. Κεφαλογιάννη είχε ξεκινήσει πολύ πριν αποκαλυφθεί η περίπτωση της υπεξαίρεσης.

Ωστόσο, ο κ. Καραχάλιος επιμένει ότι η αποπομπή του από τον Οργανισμό οφείλεται στο ότι άρχισε να ψάχνει την τρύπα των 12 εκατ. ευρώ όπως και άλλες περίεργες υποθέσεις που αφορούσαν την περίοδο της υπουργίας του Π. Γερουλάνου. Στο υπουργείο, πάντως, επιμένουν πως ο πρώην γ.γ. είχε χάσει απολύτως τον έλεγχο του Οργανισμού αλλά και των υποχρεώσεών του για την οργάνωση των γραφείων του ΕΟΤ σε κομβικές πόλεις του εξωτερικού εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν.


Μέχρι τέλους η σύγκρουση Όλγας-Καραχάλιου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v