Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο μακροβιότερος άνδρας του κόσμου είναι Ιάπωνας

Ο Ζιροεμόν Κιμούρα, από την πόλη Κιοτάνγκο, κοντά στο Κιότο, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1897...

  • Real.gr
Ο μακροβιότερος άνδρας του κόσμου είναι Ιάπωνας
Ένας Ιάπωνας έφτασε σήμερα στην ηλικία ρεκόρ των 115 ετών και 253 ημερών, όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό του Ρεκόρ Γκίνες. Ο Ζιροεμόν Κιμούρα, από την πόλη Κιοτάνγκο, κοντά στο Κιότο, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1897 και είναι «μόλις ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που φτάνει στην ηλικία των 115 ετών».

Στη διάρκεια της ζωής του Κιμούρα, που διατρέχει τρεις αιώνες, πραγματοποιήθηκαν τεράστιες κοινωνικές και τεχνολογικές πρόοδοι, όπως ήταν η εμφάνιση των αυτοκινήτων, της τηλεόρασης και του Ίντερνετ, ενώ η Βρετανία είχε στο διάστημα αυτό 6 μονάρχες, η Ιαπωνία 5 αυτοκράτορες και οι ΗΠΑ 20 προέδρους», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο Κιμούρα έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα. Όπως λέει, οφείλει τη μακροβιότητά του στον κανόνα «τρώγε ελαφρά για να ζήσεις πολύ» που υιοθέτησε στη ζωή του. Ο Κιμούρα εργαζόταν επί 38 χρόνια στο τοπικό ταχυδρομικό γραφείο. Μετά τη συνταξιοδότησή του στράφηκε στην αγροτική ζωή και συνέχισε μέχρι την ηλικία των 90 ετών.

Ο οργανισμός Γκίνες ανέβαλε την απονομή στον Κιμούρα του διπλώματός του επειδή είχε νοσηλευθεί πρόσφατα, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο δημοτικούς αξιωματούχους. Ο προηγούμενος άνδρας που κατείχε το ρεκόρ μακροβιότητας ήταν ο Τόμας Πίτερ Θόρβαλντ Κρίστιαν Φέρντιναντ Μόρτενσεν στις ΗΠΑ, ο οποίος έζησε 115 χρόνια και 252 ημέρες.

Ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ είναι η Γαλλίδα, Ζαν Καλμάν, η οποία έφτασε στην ηλικία των 122 ετών και 164 ημερών και πέθανε το 1997. Ο Κιμούρα έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος αυτό το μήνα, όταν η Ντίνα Μανφρεντίνι από την Αϊόβα των ΗΠΑ πέθανε σε ηλικία 115 ετών και 257 ημερών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v