«Σε σωστή τροχιά η οικονομία, αλλά η χώρα μπορεί περισσότερα»

Δήλωσε για την Ακτή Ελεφαντοστού η Κριστίν Λαγκάρντ.

  • Real.gr
«Σε σωστή τροχιά η οικονομία, αλλά η χώρα μπορεί περισσότερα»
Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει βάλει την οικονομία της σε σωστή τροχιά, αλλά θα μπορούσε να επιτύχει περισσότερα, ανέφερε την Τρίτη η Εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

«Συνεχάρην τις αρχές για την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της χώρας, την οποία το ΔΝΤ στηρίζει μέσω ενός τριετούς δανείου 615.9 εκατομμυρίων δολαρίων, με παρατεταμένη πιστωτική διευκόλυνση και μηδενικό επιτόκιο », δήλωσε ο η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στο Αμπιτζάν, κλείνοντας την τριήμερη επίσκεψη στη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Αν και όπως είπε, είδε ένα «δεύτερο οικονομικό θαύμα» είναι δυνατόν, με μεγαλύτερη προσπάθεια να βοηθηθούν κυρίως γυναίκες χαμηλού εισοδήματος και να εξασφαλιστεί η πολιτική τους ένταξη. «Οι γυναίκες είναι ένα πραγματικό δυναμικό ... Έχουν ταλέντο, είναι λαμπρές και αποφασισμένες », είπε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των γυναικών στην Ακτή Ελεφαντοστού, δεν έχουν «ισότιμη εκπαίδευση και ευκαιρίες απασχόλησης».

Η οικονομική και δημοκρατική ανάπτυξη που πέτυχε η Ακτή Ελεφαντοστού τις τελευταίες δύο δεκαετίες, διαταράχτηκε από τη μετεκλογική βία την περίοδο 2010-11. Ωστόσο ο πρόεδρος Κουατάρα, συνέχισε το διάλογο με τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η Ακτή Ελεφαντοστού ολοκλήρωσε το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που υποστηρίζεται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ως αποτέλεσμα αυτού στη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα κακάο στον κόσμο, σβήστηκε χρέος 4.4 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v