Οθόνη αφής στην επόμενη γενιά των ultrabooks

Στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας...

  • Real.gr
Οθόνη αφής στην επόμενη γενιά των ultrabooks
Στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η Intel ανακοίνωσε τις νέες σειρές των επεξεργαστών της για όλες τις κατηγορίες φορητών συσκευών, tablets, smartphones και φυσικά τα ultrabooks, την κατηγορία που ίδρυσε και σκοπεύει να εξελίξει.

Ο νέος Atom Z2420 ο οποίος έχει συχνότητα χρονισμού 1,2GHz στοχεύει στο οικονομικό τμήμα της αγοράς των smartphones, σε αντίθεση με τον ισχυρότερο 2460, την οποία επί της ουσίας στην Intel έχουν χάσει, και σημείωσαν πως στον τομέα αυτό, έχουν την υποστήριξη κατασκευαστών.

Είναι το πρώτο τετραπύρηνο Atom SoC για smartphones και tablets, που θα κατασκευάζεται με μέθοδο 22 νανομέτρων και θα είναι διαθέσιμο στα τέλη της χρονιάς.

Για την αγορά των ultrabooks, ετοιμάζουν ένα project το οποίο θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το Macbook Air της Apple. Οι επεξεργαστές που προορίζονται για τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών είναι της σειράς Core τα νέα μοντέλα των οποίων θα έχουν κατανάλωση μόλις 7 watts, κάτι που σημαίνει ακόμη πιο λεπτά και ελαφρά μοντέλα, με οθόνες αφής που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες των νέων Windows 8. Είναι σημαντικό πως μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης 7 watt θα παρουσιαστούν και στην υπάρχουσα γενιά Ivy Bridge των επεξεργαστών Core.

Για τα 4ης γενιάς ultrabooks, η Intel θέτει στις προδιαγραφές τους οθόνη αφής, και το κόστος τους στα 599 δολάρια, ενώ για όσα μετατρέπονται σε tablets στα 799 δολάρια.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v