Κόντρα στη Βουλή

Για ένα χαρτί «άναψαν τα αίματα» στη Βουλή ανάμεσα σε Ζωή Κωσταντοπούλου και Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

  • Real.gr
Κόντρα στη Βουλή
Για ένα χαρτί «άναψαν τα αίματα» στη Βουλή ανάμεσα σε Ζωή Κωσταντοπούλου και Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Το επεισόδιο το οποίο κατέληξε σε γενικευμένη κόντρα εντός του Κοινοβουλίου ξεκίνησε όταν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασε στο προεδρείο και πήρε από την έδρα έγγραφο που είχε καταθέσει νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και με το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις Συγχωνεύσεις Φορέων.

Ο λόγος για τον οποίο η Ζωή Κωσταντοπούλου πήρε το έγγραφο ήταν για να προσθέσει ένα άρθρο το οποίο εκ παραδρομής είχε παραλειφθεί. Ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννακης ζήτησε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει το χαρτί και να κατατεθεί νέο αίτημα καθώς έτσι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Η κυρία Κωσταντοπούλου αρνιόταν να επιστρέψει το χαρτί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από το προεδρείο. Όσο πέρναγε η Ώρα και το χαρτί δεν επέστρεφε στην έδρα, ανέβαιναν οι τόνοι. «Δεν είναι μπακάλικο εδώ. Να επιστρέψετε το χαρτί κυρία Κωσταντοπούλου; Τι θέλετε να κάνετε να το πλαστογραφήσετε; Να το διαρρεύσετε;» είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μαρκογιαννάκης απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έδινε το χαρτί.

Στην κόντρα επενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο οποίος στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών», ενώ από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαρίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αυτή είναι που καταλύει τον κοινοβουλευτισμό νομοθετώντας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με τους Υπουργούς να είναι μονίμως απόντες».

Τελικά μετά από μισή ώρα έντασης μέσα στο Κοινοβούλιο, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην έδρα το χαρτί και ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v