Συρία: «Κατάφωρα προκατειλημμένος ο Μπραχίμι»

Η Δαμασκός επικρίνει τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τις δηλώσεις του περί του Άσαντ, κατηγορεί την Τουρκία για λεηλασίες.

  • Real.gr
Συρία: «Κατάφωρα προκατειλημμένος ο Μπραχίμι»
Η Συρία επέκρινε τον ειδικό απεσταλμένο της διεθνούς κοινότητας Λαχντάρ Μπραχίμι, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του ότι δεν βλέπει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ως μέρος μίας πιθανής μεταβατικής κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, που αναμετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, τονίζεται πως η Δαμασκός «εξεπλάγη ιδιαίτερα» από τα σχόλια του Μπραχίμι και δήλωσε πως αυτά αποδεικνύουν πως ο διεθνής απεσταλμένος είναι «κατάφωρα προκατειλημμένος από εκείνους που συνωμοτούν εναντίον της Συρίας και του λαού της».

Παράλληλα, το υπουργείο κατηγορεί και τη γειτονική Τουρκία ότι επιδίδεται σε λεηλασίες εργοστασίων στην περιοχή του Χαλεπιού και κάλεσε τον ΟΗΕ να παρέμβει ώστε να τερματιστεί αυτό που η ίδια αποκαλεί «παράνομη πράξη επίθεσης, που προσομοιάζει στην πειρατεία».

«Περίπου 1.000 εργοστάσια που εδρεύουν στην πόλη του Χαλεπιού έχουν πλιατσικολογηθεί και τα αγαθά τους έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία με τη βοήθεια της κυβέρνησης» της Άγκυρας, καταγγέλλει το συριακό ΥΠΕΞ σε ηλεκτρονικό του μήνυμα με παραλήπτη τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

«Αυτό προσομοιάζει στην πειρατεία. Είναι μία επίθεση κατά των μέσων ύπαρξης του συριακού λαού. Το γεγονός ότι μία γειτονική χώρα, όπως η Τουρκία, υποστηρίζει την τρομοκρατία και διευκολύνει τη λεηλασία του πλούτου της Συρίας θα πρέπει να προκαλέσει την αντίδραση του ΣΑ του ΟΗΕ» υποστήριξε το συριακό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το υπουργείο κάλεσε την Τουρκία «να επιστρέψει τα κλεμμένα αγαθά στους ιδιοκτήτες τους και να αποζημιώσει για όσα από αυτά υπέστησαν βλάβες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο