Σύγκρουση χωρίς ειδήσεις και η αντίδραση Σαμαρά

Μετά από 12 ώρες σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης στην βουλή δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

  • Real.gr
Σύγκρουση χωρίς ειδήσεις και η αντίδραση Σαμαρά
Χωρίς κανένα νεότερο στοιχείο για την λίστα Λαγκάρντ ολοκληρώθηκε η θυελλώδης συνεδρίαση της βουλής η οποία αναλώθηκε στις σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην βουλή μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και αφού είχε αρχίσει η ψηφοφορία θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τις αποστάσεις που θα πάρει από την συγκεκριμένη υπόθεση και αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συγκρουστεί πολιτικά με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέλεξε να ρίξει την ψήφο του μόνο στην πρώτη κάλπη που αφορούσε το πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου. «Ήταν επιλογή του να ψηφίσει σε μία κάλπη» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές και πρόσθεταν πως δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να επηρεάσουν την ψήφο των «γαλάζιων» βουλευτών. Ωστόσο ο Πρωθυπουργός σε ένα από τα πηγαδάκια στους διαδρόμους της βουλής δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής.

Ακόμα και όταν Α. Τσίπρας τον κατηγόρησε ουσιαστικά ότι συγκαλύπτει την διαλεύκανση της υπόθεσης ο εορτάζων χθες Α. Σαμαράς επέλεξε να απαντήσει μέσω του Υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου.

Άλλωστε σε όλη την διάρκεια της συζήτησης τα υπουργικά έδρανα ήταν σχεδόν άδεια με αποκορύφωμα την ώρα της ομιλίας του Γ. Παπακωνσταντίνου που την κυβέρνηση εκπροσωπούσε μόνο ο Υπουργός Εσωτερικών και αυτός κάθονταν στην «γαλαρία».

Από τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που σύμφωνα με τις προτάσεις των κομμάτων φέρουν ευθύνες για την επίμαχη υπόθεση, μίλησαν μόνο τα δύο χωρίς ωστόσο στις ομιλίες τους να προσθέσουν κάτι νεότερο από όσα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Ο Γ. Παπακωνσντίνου επανέλαβε ότι δεν αλλοίωσε εκείνος την λίστα, υποστήριξε πως τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την έρευνα τον δικαιώνουν, υπεραμύνθηκε του έργου του στο Υπουργείο Οικονομικών και ότι δεν πρωτοκόλλησε την παραλαβή του CD για ήταν απόρρητο.

Ο Ευ. Βενιζέλος αναλώθηκε περισσότερο στην σκληρή του αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε σε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτει το κόμμα της Αριστεράς χωρίς ωστόσο να προσκομίσει κάποιο νεότερο στοιχείο από αυτά που ήδη είναι γνωστά.

Ο Γ. Παπανδρέου προτίμησε να μην πάρει τον λόγο. Συνεργάτες του έλεγαν πως θα πάρει τον λόγο μόνο εάν προκληθεί. Ωστόσο βρίσκονταν στην ολομέλεια και παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Με υπόμνημα, το οποίο δεν ξεπερνούσε την μιάμιση σελίδα, απάντησε ο πρώην Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος ο οποίος τόνισε ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει για την ύπαρξη της λίστας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v