«Θρίλερ» στην Αλγερία

(VIDEO) Απελευθερώθηκαν περίπου 100 ξένοι όμηροι, 30 θεωρούνται αγνοούμενοι. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς.

  • Real.gr
«Θρίλερ» στην Αλγερία
Οι αλγερινές ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου 100 ξένους που κρατούνταν όμηροι από ένοπλη ομάδα ισλαμιστών στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας στην Αλγερία, αλλά εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 30 ακόμη ανθρώπων, μετέδωσε το επίσημο αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.

«Περίπου εκατό ξένοι πολίτες από τους 132 ομήρους που είχαν συλληφθεί όμηροι από την τρομοκρατική οργάνωση που επιτέθηκε την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Τιγκαντουρίν έχουν αφεθεί ελεύθεροι», διευκρίνισε το APS, το οποίο επικαλείται πηγή της ασφάλειας.



Η τύχη των υπολοίπων - δηλαδή το αν εξακολουθούν να κρατούνται ή έχουν σκοτωθεί - δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, σημείωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις «αλλάζει γρήγορα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, δήλωσε παράλληλα σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση της Αλγερίας και ήμασταν σαφείς ότι η βασική προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των ομήρων», προσθέτει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τόμι Βίτορ. Ο πρόεδρος Ομπάμα συζήτησε για την κατάσταση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον χθες, διευκρίνισε ο Βίτορ.

«Έχουμε διαρκή επαφή με τους άλλους διεθνείς εταίρους μας, όπως και με το γραφείο ασφάλειας της BP στο Λονδίνο», σημείωσε ο Βίτορ.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η κατάσταση «είναι σε εξέλιξη και είναι ευαίσθητη» και σημείωσε ότι «η δική μας μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των ομήρων».



Συνελήφθη ένας από τους ενόπλους ισλαμιστές

Στο μεταξύ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Αλγερίας συνέλαβαν έναν από τους ενόπλους που κρατούν ομήρους. Ο συλληφθείς, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είπε στους ανακριτές ότι η ομάδα των ενόπλων αποτελείτο από συνολικά 32 άτομα και επιβεβαίωσε ότι ανήκει σε μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi).





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v