«Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος»

Προβληματισμένος δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης από την καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων τρομοκρατίας...

  • Real.gr
«Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος»
Τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές καθυστερούν να δικάσουν υποθέσεις τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα να αποφυλακίζονται κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις και οργανώσεις εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω προσωπικά εμπιστοσύνη στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία κατά κανόνα κάνει καλά τη δουλειά της. Δεν έχω όμως την ίδια εμπιστοσύνη σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος, διότι δυστυχώς κάποιοι δικαστές εθελοτυφλούν μπροστά στην πρόκληση που η τρομοκρατία συνιστά για την έννομη τάξη» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και πρόσθεσε: «Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν μπορεί να περνάει ένα 18μηνο και οι δικαστικές αρχές να μην μπορούν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση και κατηγορούμενοι για συμμετοχή τους στον "Επαναστατικό Αγώνα" όπως ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σήμερα, να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έχει μια εγχώρια τρομοκρατία με ξεκάθαρες αναφορές στην ιδεολογία της άκρας αριστεράς» ενώ επισήμανε ότι «καταρρέει η βολική ψευδαίσθηση, η οποία είχε καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια, ότι έχουμε τελειώσει με το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να μην ισχύει, διότι προφανώς αυτές οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να αναγεννώνται από την τέφρα τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v