Ποια ονόματα θα συγκροτήσουν την Προανακριτική

Οριστικοποιείται η σύνθεση των μελών της Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου. Πότε καταθέτουν οι πρώτοι μάρτυρες.

  • Real.gr
Ποια ονόματα θα συγκροτήσουν την Προανακριτική
Εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση της Προκαταρκτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα, όλα τα κόμματα θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και, αύριο, η Προκαταρκτική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει για να ασχοληθεί με διαδικαστικά θέματα.

Πρόεδρος της επιτροπής, θα προταθεί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης από την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία θα εκπροσωπείται από οκτώ, συνολικά, βουλευτές.

Από τη ΝΔ, θα μετέχουν πέντε βουλευτές και, εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και η Κατερίνα Κουτσογιαννακοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- πάντα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Σταύρο Κοντονή, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με δύο, τους Παναγιώτη Ρήγα και Δημήτρη Σαλτούρο.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, θα εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναμένεται να είναι ο Βασίλης Καπερνάρος, από τη Χρυσή Αυγή, ο Μιχάλης Αρβανίτης, από τη ΔΗΜΑΡ, ο Βασίλης Οικονόμου, από το ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας, ενώ θα μετέχει και ένας ανεξάρτητος βουλευτής, που με βάση τις πληροφορίες, θα είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Η Προκαταρκτική θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της και, έως το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, δύο είναι οι κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η άσκηση δίωξης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου: νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, με ταυτόχρονη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Η διαδικασία της Επιτροπής καλύπτεται από μυστικότητα, καθώς έχει όλες τις αρμοδιότητες εισαγγελέα πλημμελειοδικών όταν διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Το ενδεχόμενο να δίνονται τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις, θα εξεταστεί από την Επιτροπή και θα αποφασίσει η πλειοψηφία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v