«Δεν ανοίγεται κανένας πόλεμος μεταξύ δικαστών και υπουργείου»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
«Δεν ανοίγεται κανένας πόλεμος μεταξύ δικαστών και υπουργείου»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την απάντηση που έδωσε ο κ. Δένδιας σε σχέση με τις αποφυλακίσεις υπόπτων για τρομοκρατία.

«Είμαι βέβαιος ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αναφέρθηκε ειδικά στον συγκεκριμένο δικαστή, θεωρώ βέβαιο γιατί δεν θα μπορούσε να προσωποποιήσει την άποψή του και την αποτίμησή του για τον συγκεκριμένο δικαστή, αλλά καθώς είναι υπουργός στο υπουργείο προστασίας του πολίτη ανέδειξε μια δική του ευαισθησία και αυτό είναι επόμενο. Κάθε υπουργός στο χώρο της δικής του ευθύνης να μιλά με μια ειδικότερη ευθύνη και ευαισθησία», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης.

Και πρόσθεσε: «Επειδή λοιπόν δεν αναφέρθηκε στον συγκεκριμένο δικαστή, επιτρέψτε μου όχι να σας τον αποτιμήσω εγώ -που δεν θα ήμουν και ο αρμόδιος επειδή τους αποτιμούν τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια- να πω κάτι: Ο συγκεκριμένος πρόεδρος Εφετών εγκαλούνταν από άλλες πλευρές ότι έχει προφυλακίσει για αδικήματα ως αυτά τα οποία αναφέρομαι, πολλούς, δηλαδή είναι ο πρόεδρος Εφετών ο οποίος πράττει με έναν τέτοιο τρόπο το έργο του, το εκτελεί, το ολοκληρώνει ώστε να προκαλέσει αντιδράσεις άλλες φορές γιατί με ευκολία -έτσι λέγανε- προσωρινώς κρατούσε».

Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Με τη διαβεβαίωση ότι δεν ανοίγεται κανένας πόλεμος μεταξύ δικαστών και υπουργείου, είναι πυρακτωμένη η εποχή μας και το παραμικρό δημιουργεί μεγαλύτερες φωτιές. Καμιά φορά αυταναφλεγόμαστε. Σε αυτή τη διάσταση που μπορεί να υπήρξε ας μην ρίξουμε άλλο λάδι στη φωτιά, εγώ τουλάχιστον μπορώ να διαβεβαιώσω ότι μετά και τη λήξη της αποχής των δικαστών πάμε σε ένα ήρεμο κλίμα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v