Εγκαίνια στο υπερσύγχρονο κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας

Τα εγκαίνια ενός υπερσύγχρονου κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας εγκαινίασε σήμερα η Procter & Gamble. Η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, που φιλοξενεί ένα από αυτά τα Κέντρα και μάλιστα το πιο πρόσφατο και σύγχρονο.

  • Real.gr
Εγκαίνια στο υπερσύγχρονο κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας
Της Μαίρης Παπακωνσταντίνου

Ένα υπερσύγχρονο κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας εγκαινίασε σήμερα η Procter & Gamble. Δεδομένου, δε ότι επέλεξε την Ελλάδα, να αποτελέσει μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, που φιλοξενεί ένα από αυτά τα Κέντρα και μάλιστα το πιο πρόσφατο και σύγχρονο, η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της.

Αυτά τουλάχιστον τόνισαν σε εκπροσώπους του Τύπου οι Δημήτρης Παναγιωτόπουλος πρόεδρος της P&G Global Business Unit και ο Ρόμπερτ βαν Παπελεντάμ γενικός διευθυντής.

Αναφερόμενοι στο κέντρο που μόλις εγκαινιάστηκε στη χώρα μας, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η τεχνολογική υποδομή που διαθέτει, τοποθετεί τη χώρα μας μέσα σε ένα παγκόσμιο δίκτυο γνώσης και πληροφορίας, τη συνδέει με τα αντίστοιχα κέντρα της P&G σε όλον τον κόσμο και τελικά φέρνει τον Έλληνα καταναλωτή και τις ανάγκες του πολύ πιο κοντά στην παγκόσμια καινοτομία.

Ανέφεραν δε, ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς, η οποία θεωρείται ώριμη με ανταγωνιστικό περιβάλλον και απαιτητικούς καταναλωτές αλλά και η μακροβιότητα και ποιότητα του Ελληνικού Οργανισμού, είναι τα βασικά στοιχεία που καθιστούν την Ελλάδα μία σημαντική πηγή γνώσης και δεξιοτήτων για την επιχείρηση.

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας που αποτελεί την πιο πρόσφατη επένδυση της P&G στην Ελλάδα και μάλιστα σε μία εποχή προκλήσεων για τις επιχειρήσεις, είναι μία ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης που η εταιρεία δείχνει στον ελληνικό Οργανισμό και της δέσμευσης να συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Η πολυεθνική, που φέτος γιορτάζει τα 175 χρόνια της και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια γνωστών προϊόντων που στόχο τους έχουν να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, πέρυσι πέτυχε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 84 δις. δολάρια.

Στον τομέα της καινοτομίας, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο υπερσύγχρονων Κέντρων Έρευνας και Καινοτομίας σε όλον τον κόσμο, με στόχο τη διενέργεια πρωτοποριακών ερευνών πάνω στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς και τις γενικότερες εξελίξεις στο εξωτερικό περιβάλλον.

Τα κέντρα αυτά με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσει η εταιρεία, να κατανοήσει και να ανταποκριθεί στις νέες τάσεις που διαμορφώνονται παγκοσμίως, πολύ πιο γρήγορα από ποτέ.

Βασική αποστολή των κέντρων είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο και η αξιοποίησή της μέσα από συγκεκριμένες δράσεις στις αγορές. Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσα από ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που δυναμικά προσαρμόζονται στις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Στέφανος Ησαΐας διευθύνων Σύμβουλος στο Invest in Greece με αφορμή τα εγκαίνια του κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε συστρατεύσει όλες μας τις δυνάμεις για να απελευθερώσουμε και να αναδείξουμε τις επενδυτικές δυνατότητες της Ελλάδας. Προσελκύοντας όχι μόνο νέους επενδυτές, αλλά και αυτούς που χρόνια τώρα δίνουν τη ψήφο εμπιστοσύνης τους σε αυτή τη χώρα. Χθες, ήμασταν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο Πρωθυπουργός υποδέχτηκε αντιπροσωπία σημαντικών επενδυτών από ΗΠΑ και Καναδά. Σήμερα η P&G προσθέτει περαιτέρω αξία στη χώρα μας, προσθέτει καινοτομία που τόσο έχει ανάγκη. Σε μία κίνηση μεγάλης επιχειρηματικής ουσίας αλλά και μεγάλου συμβολισμού παράλληλα, εγκαινιάζεται σήμερα αυτό το κέντρο έρευνας και καινοτομίας, το τρίτο στην Ευρώπη. Το Invest in Greece υποδέχεται τη νέα επένδυση και αναμένει το παράδειγμα της P&G να ακολουθήσουν κι όλοι όσοι έχουν γνώση της τεράστιας επενδυτικής δυναμικής της Ελλάδας αλλά έως τώρα δίσταζαν. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v