Η πρώτη παραγγελία πίτσας μέσω υπολογιστή

(VIDEO) Οι νέες τεχνολογίες που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας, κάνοντας ευκολότερη την καθημερινότητά μας

  • Real.gr
Η πρώτη παραγγελία πίτσας μέσω υπολογιστή
Οι νέες τεχνολογίες που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας, κάνοντας ευκολότερη την καθημερινότητά μας, δεν αποτελούν την αιχμή της τεχνολογικής εξέλιξης. Αντιθέτως, πλήθος από αυτές τις τεχνολογίες, έχουν εφευρεθεί δεκαετίες νωρίτερα και απλά πέρασαν χρόνια μέχρι να διαδοθούν και να χρησιμοποιηθούν ευρέως.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το βίντεο που ακολουθεί και τραβήχτηκε το 1974. Προέρχεται από το Εργαστήριο Τεχνητής Γλώσσας (Artificial Language Laboratory) του Μίσιγκαν, και δείχνει την παραγγελία μιας πίτσας μέσω ενός υπολογιστή. Πιθανότατα πρόκειται για την πρώτη παραγγελία που διεκπεραιώνει μόνος του ένας υπολογιστής, καθώς βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’70!

Το πείραμα διεξήχθη στις 4 Δεκεμβρίου του 1974 με τη συμμετοχή του Donald Sherman που έπασχε από μια νευρολογική διαταραχή που φέρει την ονομασία Moebius Syndrome. Ο άντρας δεν είχε παραγγέλλει ποτέ πίτσα μέσω τηλεφώνου, εξαιτίας της πάθησής του. έτσι το ρόλο αυτό ανέλαβε ένα σύστημα σχεδιασμένο από τους John Eulenberg και J. J. Jackson που ενσωμάτωσε ένα πρόγραμμα σύνθεσης φωνής (Votrax voice synthesizer).

Το σύστημα πραγματοποίησε την κλήση και ολοκλήρωσε την παραγγελία με επιτυχία.

Δείτε το βίντεο…



Πηγή:techit.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v