Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Βέλγιο

(VIDEO) Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που ξέσπασαν ανάμεσα σε χαλυβουργούς και αστυνομικούς.

  • Real.gr
Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Βέλγιο
Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στο Βέλγιο ανάμεσα σε εργάτες και αστυνομικούς, καθώς οι πρώτοι διαδήλωσαν κατά των πλάνων που υπάρχουν ώστε να κλείσει το εργοστάσιο χάλυβα, στο οποίο εργάζονται, στην Λιέγη. Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την διαμαρτυρία περίπου 2.000 χαλυβουργών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα περιφερειακά γραφεία της κυβέρνησης, στο Ναμούρ.

Σύμφωνα με το SkyNews, οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και κάνουλες με νερό. Σύμφωνα με τις αρχές, δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τέσσερις δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, καθώς είχαν τραυματιστεί ελαφρά.



Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει να κλείσει ένα εργοστάσιο και έξι γραμμές παραγωγής στη χώρα, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουν τις δουλειές περίπου 1.300 άνθρωποι. Από την πλευρά της, η διεύθυνση της εταιρίας χάλυβα δικαιολογεί την απόφασή της στην μείωση του ενδιαφέροντος για χάλυβα, ενώ ο γενικός διευθυντής της εταιρίας τόνισε πως η οικονομική κρίση έχει καταστήσει απαραίτητο να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα, ώστε να σταματήσει η εταιρία να χάνει χρήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v