Δείχνουν δύο για τον εμπρησμό

Επειτα από τρία χρόνια επίμονων ερευνών οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι ύποπτοι για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τριών υπαλλήλων...

  • Real.gr
Δείχνουν δύο για τον εμπρησμό
Δύο πρόσωπα καλούνται, σύμφωνα με «Τα Νέα» ενώπιον της δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Μarfin τον οποίο είχαν πληρώσει με τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας. Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου μνημονίου, που συζητούνταν εκείνη την ημέρα στη βουλή.

Επί 32 μήνες οι αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες, αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες και οπτικό υλικό που είχε ληφθεί την ώρα του εγκλήματος και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ω υπεύθυνοι για τον τραγικό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Με βάση το προανακριτικό υλικό ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στην συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία 2 άτομα.

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» κοινός παρονομαστής στις καταθέσεις των μαρτύρων που αποτελούν τον βασικό κορμό της δικογραφίας είναι η σύμπτωση στην περιγραφή των προσώπων που έσπασαν την τζαμαρία του υποκαταστήματος της τράπεζας στην οδό Σταδίου και έβαλαν τη φωτιά αγνοώντας τις εκκλήσεις ότι μέσα βρίσκονταν άνθρωποι και έθεταν σε κίνδυνο της ζωή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής, οι δικαστικές αρχές έχουν αποτιμήσει ποινικά το ρόλο δύο συγκεκριμένων προσώπων, ενώ για άλλα δύο που ελέγχθηκαν στο στάδιο της προανακριτικής έρευνας, κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Σχεδόν όλοι οι μάρτυρες που εξετάστηκαν αποδίδουν κυρίαρχο ρόλο σε έναν ψηλό άνδρα, που είχε σακίδιο στην πλάτη του και φορούσε τζόκεϊ και άλλους δύο πιο κοντούς άνδρες, οι οποίοι την ώρα της επίθεσης φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν επίσης σακίδια. Άλλος μάρτυρας αναγνωρίζει σε ποσοστό 97% μια γυναίκα ως ύποπτη για τον εμπρησμό, ενώ άλλος μάρτυρας, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», είπε ότι υπήρχε "καθοδηγητής", μεγαλύτερης ηλικίας από τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v