Εκλεισε ο κύκλος μιας απίστευτης ιστορίας

Τα γερμανικά ΜΜΕ ανακάλυψαν την άγνωστη γυναίκα που το 1990 είχε ρίξει στη Μεσόγειο μπουκάλι με το μήνυμα: «Στείλε μου ένα γράμμα αν το βρεις».

  • Real.gr
Εκλεισε ο κύκλος μιας απίστευτης ιστορίας
Την περασμένη εβδομάδα που γερμανικές εφημερίδες και σχεδόν σύσσωμοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας ασχολήθηκαν επισταμένα και επί καθημερινής βάσης με την Ελλάδα.

Τα ρεπορτάζ τους, γράφει το «Εθνος», αυτή τη φορά δεν φιλοξενούνταν στις οικονομικές στήλες. Σε μια πρωτοφανή πανστρατιά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναζητούν την Ρεγγίνα, άγνωστη γερμανίδα η οποία το 1990 κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης κρουαζιέρας στη Μεσόγειο είχε ρίξει στη θάλασσα μέσα σε μπουκάλι ραβασάκι που έγραφε: «Στείλε μου ένα γράμμα αν το βρεις». Το μπουκάλι ξεβράστηκε 23 χρόνια μετά στην παραλία Σκάλα της Κεφαλονιάς και βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα από κάτοικο του νησιού.

Τελικά οι προσπάθειες καρποφόρησαν και η Ρεγγίνα βρέθηκε. Αποστολέας και παραλήπτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επικοινώνησαν για πρώτη φορά χθες μέσω skype, αντάλλαξαν φωτογραφίες και ετοιμάζουν μια πανηγυρική συνάντηση στο νησί το καλοκαίρι. Η αδελφή της Ρεγγίνας, η Πατρίτσια Εξιους, ήταν η πρώτη που πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο που βρήκε το μήνυμα.

«Μου έστειλε αίτημα για να γίνουμε φίλοι στο Facebook», διηγείται ο ίδιος στο ΕΘΝΟΣ. «Μου είπε ότι την Πρωτοχρονιά του 1990 βρίσκονταν οικογενειακώς στην κρουαζιέρα, κατά την οποία η 16χρονη τότε Ρεγγίνα μέσα στο χαρούμενο κλίμα πέταξε το μπουκάλι στη θάλασσα.
Η Ρεγγίνα έχει πλέον παντρευτεί, είναι μητέρα τριών παιδιών εκ των οποίων ένα είναι βρέφος και ενώ ζει στο Ντόρτμουντ, έχει αλλάξει διεύθυνση. Στη διεύθυνση του γράμματος ζει μόνο η Πατρίτσια με τον πατέρα της».

Οταν οι δημοσιογράφοι του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων κατόρθωσαν να εντοπίσουν τη Ρεγγίνα, η πρώτη της κουβέντα ήταν: «Σας περίμενα! Εγώ είμαι αυτή που έστειλε το γράμμα!», συνεχίζει ο Ελληνας. «Η μεταξύ μας συζήτηση μεταδόθηκε από το RTL, το οποίο την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στο νησί για ρεπορτάζ. Η Ρεγγίνα είχε ατέλειωτο ενθουσιασμό. Και η ίδια αλλά και ο εφοριακός σύζυγός της, ο Ντιρκ Τίντερ με τον οποίο επικοινώνησα επίσης. Οταν μάλιστα τους είπα ότι τους περιμένω και έχω τη δυνατότητα να τους φιλοξενήσω το καλοκαίρι στο νησί, έκανε σαν τρελή».

Το θέμα έχει προκαλέσει αίσθηση στη Γερμανία, ενώ στα ρεπορτάζ τους οι εκεί δημοσιογράφοι δείχνουν τη Ρεγγίνα με τα παιδιά της να ρίχνουν ένα μπουκάλι με γράμμα σε ένα γειτονικό τους ποτάμι.

Πλέον, η συνάντηση στην παραλία της Σκάλας αναμένεται με ανυπομονησία, ενώ ο Ελληνας επιχειρηματίας, ο οποίος ασχολείται με τον τουρισμό, θεωρεί ότι η προβολή του θέματος και το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι τουρ οπερέιτορς μπορεί να βοηθήσει την περιοχή τη φετινή σεζόν. Αλλωστε, όπως υποστηρίζει, το νησί του το αξίζει. «Εψαξα πολύ να βρω γιατί το μπουκάλι ταξίδευε 23 χρόνια», λέει. «Και τελικά με το κεφαλονίτικό μου δαιμόνιο το βρήκα. Εψαχνε να βρει την πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου για να αφήσει το μήνυμά του...».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v