Αρβανιτόπουλος: Απαραίτητη η αναγέννηση παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι αν είχαν ληφθεί μέτρα προ 10ετίας δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την οικονομική κρίση.

  • Real.gr
Αρβανιτόπουλος: Απαραίτητη η αναγέννηση παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και απαντώντας στο ερώτημα αν θα προχωρούσε στη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων στην εκπαίδευση στην περίπτωση που η χώρα δεν βρισκόταν σε περίοδο οικονομικής κρίσης είπε: «Αν τα είχαμε κάνει αυτά τα μέτρα 10 χρόνια πριν μπορεί και να μην είχαμε φτάσει σε αυτή την οικονομική κρίση. Και το λέω αυτό γιατί νομίζω ότι η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρακμή της παιδείας μας και του εκπαιδευτικού συστήματος. Νομίζω ότι έχουμε προσφέρει κακή υπηρεσία στους νέους και στις νέες με τον τρόπο που το αναπτύξαμε. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν θύλακες αριστείας, υπάρχουν, αλλά αυτούς πρέπει να ενισχύσουμε. Πρέπει να φτιάξουμε κόμβους αριστείας, όχι να έχουμε Πανεπιστήμιο με δυόμισι τμήματα. Οχι να έχουμε τμήματα χωρίς καθηγητές», απάντησε κατηγορηματικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αν τα είχαμε κάνει αυτά, αν είχαμε εξορθολογήσει τα γνωστικά αντικείμενα, είχαμε ακολουθήσει τα διεθνή ρεύματα, αν ήμασταν σε αυτή τη διεργασία 10 χρόνια πριν ενδεχομένως να μην είχε φτάσει ο τόπος εδώ που έφτασε. Προφανώς όλο αυτό το νοικοκύρεμα μας κάνει και οικονομίες κλίμακος, καλοδεχούμενο. Αλλά δεν είναι το κίνητρο αυτό, το κίνητρο είναι η βαθιά μας πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της χώρας αν δεν υπάρξει αναγέννηση του εκπαιδευτικού συστήματος. Και δεν είναι μόνο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν πρέπει να προχωρήσουμε στο προεδρικό διάταγμα της αξιολόγησης για τα σχολειά μας; Οι δάσκαλοι που αξιολογούν τα παιδιά μας δεν πρέπει να αξιολογούνται; 30 χρόνια έχει να γίνει αξιολόγηση, όχι των δασκάλων μόνο, των δομών και των διαδικασιών της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v