Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχώνευση «μαμούθ» στις ΗΠΑ

American Airlines και US Airways ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο.

  • Real.gr
Συγχώνευση «μαμούθ» στις ΗΠΑ
Οι αεροπορικές εταιρίες American Airlines και US Airways ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους που υπολογίζεται σε 11 δισ. δολάρια δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως.

Η νέα εταιρία θα διαθέτει στόλο 1.500 αεροσκαφών, κεφάλαια 39 δισ. και θα απασχολεί 100.000 προσωπικό. Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη συγχώνευση από το 2008 πυροδοτώντας φόνο για αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τον Guardian, η μητρική εταιρία της American Airlines βρίσκεται σε καθεστώς χρεωκοπίας και για αυτό το λόγο η συγχώνευση θα πρέπει να εγκριθεί από τα δικαστήρια. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχει απορρίψει καμία από τις προτάσεις συγχωνεύσεων αεροπορικών εταιριών τα τελευταία χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος US Airways Doug Parker που θα είναι ο επικεφαλής της νέας εταιρίας έσπευσε να καθησυχάσει το κοινό, αλλά και τις ρυθμιστικές αρχές για το ενδεχόμενο δημιουργίας ολιγοπωλίου λέγοντας ότι οι δυο αεροπορικές εταιρίες έχουν μόνο 12 επικαλυπτόμενα δρομολόγια εν αντιθέσει με τα 900 που συνδυάζουν. Επιπλέον, η American Airlines πετά σε 130 πόλεις που δεν καλύπτει η US Airways does not cover, ενώ η US Airways πετά σε 62 πόλεις που δεν έχει δρομολόγια η American Airlines.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v