Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πιάνει λιμάνι» το ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο

(VIDEO) Μετά από μια εφιαλτική κρουαζιέρα 5 ημερών το κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph, με 4.229 επιβάτες και πλήρωμα προσεγγίζει σε λιμάνι στην Πολιτεία της Αλαμπάμα.

  • Real.gr
«Πιάνει λιμάνι» το ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο
Μετά από μια εφιαλτική κρουαζιέρα 5 ημερών το κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph, με 4.229 επιβάτες και πλήρωμα προσεγγίζει σε λιμάνι στην Πολιτεία της Αλαμπάμα.

Την Κυριακή ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο και από τότε το πλοίο έπλεε ακυβέρνητο. Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιούσε ταξίδι στην Καραϊβική. Οι χιλιάδες επιβάτες του δε μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τον εφιάλτη που τους περίμενε σε αυτό το ταξίδι.



Αρχικά, το Carnival Triumph επρόκειτο να ρυμουλκηθεί στο Μεξικό, αλλά τελικά θα οδηγηθεί στο λιμάνι της Αλαμπάμπα. Λίγες ώρες πριν το κρουαζιερόπλοιο δέσει στο λιμάνι οι ανακουφισμένοι επιβάτες, σύμφωνα με το CNN ανέβηκαν στα καταστρώματα του πλοίου και διακωμώδησαν την περιπέτειά τους σχηματίζοντας με τα σώματά τους και τα σωσίβια τη λέξη βοήθεια, ενώ όταν σκοτείνιασε άναψαν τους φακούς φτιάχνοντας μια τεράστια καρδιά.

Όταν προσδέσει το πλοίο θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε ώρες για να εκκενωθεί. Μέχρι τώρα άπειρες τέτοιες ασκήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το πλήρωμα και τους επιβάτες προκειμένου να προετοιμαστούν για την κρίσιμη ώρα. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει ήδη κλείσει 1500 δωμάτια σε ξενοδοχεία της Νέας Ορλεάνης για να μείνουν οι επιβάτες όταν το πλοίο πιάσει στεριά, ενώ έχουν ναυλωθεί τσάρτερ και λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στους προορισμούς τους.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο της συγκεκριμένης εταιρίας παθαίνει βλάβη και μένει ακυβέρνητο. Είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό τον Νοέμβριο του 2010 όταν το Carnival Splendor υπέστη βλάβη στο σύστημα προώθησης και είχε μείνει στον Ειρηνικό για τρεις μέρες, ενώ στην ίδια εταιρία ανήκε και το Costa Concordia που ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012 στην Ιταλία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v