Το Android iphone κέρδισε τη μάχη ονομασίας στη Βραζιλία!

Οι Ρυθμιστικές Αρχές της Βραζιλίας αποφάνθηκαν πως η Apple δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ονομασία "iPhone" για το κινητό της...

  • Real.gr
Το Android iphone κέρδισε τη μάχη ονομασίας στη Βραζιλία!
Οι Ρυθμιστικές Αρχές της Βραζιλίας αποφάνθηκαν πως η Apple δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ονομασία "iPhone" για το κινητό της, μετά το θέμα που είχε προκύψει με την τοπική εταιρεία Gradiente Electronica και το δικό της Android "iphone".

H Βραζιλιάνικη εταιρεία, είχε κατοχυρώσει την ονομασία "iphone" από το 2000 και η απόφαση αυτή, της δίνει το δικαίωμα να μηνύσει την Apple για την αποκλειστικότητα της ονομασίας στη μεγαλύτερη αγορά της Ν. Αμερικής.

Το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (INPI) ανάφερε στο BBC ότι η απόφαση αφορά μόνο τις συσκευές, ενώ η Apple συνεχίζει να έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ονομασίας σε άλλους τομείς, όπως ο ρουχισμός, το software καθώς και σε όλες τις δημοσιεύσεις.

Η Apple υποστήριξε ότι θα έπρεπε να της δοθούν όλα τα δικαιώματα της ονομασίας. H καλιφορνέζικη εταιρεία βασίστηκε στο γεγονός πως η Gradiente ως τον Δεκέμβρη του 2012, δεν είχε διαθέσει κάποιο δικό της προϊόν με την ονομασία iPhone. Για το λόγο αυτό ζητάει την ακύρωση της κατοχύρωσης λέγοντας ότι η βραζιλιάνικη εταιρεία δε χρησιμοποίησε τον όρο μέσα στα πέντε χρόνια που μπορούσε, από το 2008 που εγκρίθηκε η αίτηση της για το iPhone G Gradiente ως το 2013, χάνοντας το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης του ονόματος.

Το iPhone Neo One διατίθεται στα 220 ευρώ περίπου, ενώ ο Πρόεδρος της Gradiente είπε ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο…


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v