Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κ. Παπούλιας: Εχουν εξαντληθεί οι αντοχές του ελληνικού λαού

Ως αληθινό φίλο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού προσφώνησε τον Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

  • Real.gr
Κ. Παπούλιας: Εχουν εξαντληθεί οι αντοχές του ελληνικού λαού
Ως αληθινό φίλο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού προσφώνησε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τον οποίο υποδέχθηκε μαζί με την γαλλική αντιπροσωπεία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για τη διαχρονική υποστήριξη που δείχνει η Γαλλία στην Ελλάδα -«όπως λέει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι» είπε χαρακτηριστικά -, υπογράμμισε στον Γάλλο ομόλογό του ότι «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να σηκώσει άλλα βάρη, έχει δώσει πολλά μέχρι σήμερα και σας διαβεβαιώ, κύριε Πρόεδρε, ότι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μάλιστα, τόνισε ότι «είμαστε μπροστά από μια κοινωνική έκρηξη, αν συνεχίσουμε να πιέζουμε αυτόν τον λαό να δώσει περισσότερα».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε ακόμη ότι η παρουσία του κ. Ολάντ στην Αθήνα είναι μια ανάσα στην προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπισθεί η ύφεση και η ανεργία, η οποία στους νέους έχει φτάσει σχεδόν στο 60%. «Έχω έρθει ως φίλος και επ' ουδενί δεν ζητώ από τον ελληνικό λαό επιπλέον προσπάθειες, που έχει κάνει αρκετές», απάντησε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε ότι διαπιστώνει πως έχει φτάσει στα όρια του.



«Παρακολουθώ εδώ και χρόνια, και πριν αναλάβω τη σημερινή μου θέση, τι γίνεται στην Ελλάδα. Βλέπω ότι έχετε φτάσει πραγματικά στα όρια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ. «Δεν έχουν γίνει άδικα όλες αυτές οι θυσίες και έδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να τηρεί τις δεσμεύσεις της» είπε ο κ. Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι «είναι καλό που έμεινε η Ελλάδα στην ευρωζώνη γιατί η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφική».

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι το μήνυμα της επίσκεψης του είναι πως «τελείωσε η κρίση της ευρωζώνης για την Ελλάδα αλλά η οικονομική κρίση συνεχίζεται». Και κατέληξε: «Από εδώ και πέρα η στήριξη στην οικονομία, στην ανταγωνιστικότητα είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v