Τα στοιχεία που ρίχνουν «φως» στην υπόθεση

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Πιστόριους. Για αύριο αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία.

  • Real.gr
Τα στοιχεία που ρίχνουν «φως» στην υπόθεση
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται κάθε μέρα στην δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση Πιστόριους. Η εισαγγελία διαθέτει πλέον αδιάσειστα στοιχεία ,σχετικά με τη μοιραία εκείνη νύχτα, την οποία η Ρίβα Στέενκαμπ βρέθηκε δολοφονημένη στο μπάνιο του σπιτιού του διάσημου αθλητή.

Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι άκουγαν «ασταμάτητα φωνές» πριν τους πυροβολισμούς, ο αθλητής κατείχε παράνομα πυρομαχικά και ο εισαγγελέας έκανε λόγο, βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, για δολοφονία εκ προμελέτης.

H νεκροψία δεν αποκάλυψε κανένα ίχνος σωματικής βίας στη σορό της Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία σκοτώθηκε με σφαίρες από τον Όσκαρ Πιστόριους στις 14 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του κατηγορουμένου και η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.



Η Ρίβα Στέενκαμπ φορούσε λευκά σορτς και μαύρο μπλουζάκι και ήταν καλυμμένη με πετσέτες τη στιγμή που έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, διευκρίνισε.
"Όταν ανοίγετε την πόρτα, η λεκάνη της τουαλέτας βρίσκεται στα αριστερά σας. Πρέπει συνεπώς να γυρίσετε λίγο και να πυροβολήσετε με γωνία για να χτυπήσετε τη λεκάνη", διευκρίνισε ο ερευνητής Χίλτον Μπόθα, ο οποίος παρουσίασε στο δικαστήριο ένα σχέδιο του τόπου του εγκλήματος.


Εικόνα από το μπάνιο της τουαλέτας όπως ακριβώς τη δημοσιεύει η Daily Mail




Ο ερευνητής εξήγησε πως έφθασε στις 04:15 το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν η Ρίβα Στέενκαμπ ήταν ήδη νεκρή, πράγμα που συμφωνεί με την εκδοχή του Πιστόριους, ο οποίος είπε ότι η γυναίκα πέθανε στην αγκαλιά του. "Βρήκα τη νεκρή να κείτεται στο πάτωμα στη βάση του κλιμακοστασίου στο ισόγειο. Η ομάδα των πρώτων βοηθειών είχε ήδη διαπιστώσει τον θάνατό της", διευκρίνισε ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα είχε χτυπηθεί από τρεις σφαίρες: στο δεξιό μέρος του κεφαλιού πάνω από το αυτί, στον δεξιό αγκώνα -η σφαίρα έσπασε τον βραχίονα-- και στον δεξιό γοφό.

Η αστυνομία βρήκε δύο κινητά τηλέφωνα στο μπάνιο, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες που διαπράχθηκε το έγκλημα, πρόσθεσε ο ερευνητής.



Η Εισαγγελία αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Πιστόριους ότι πυροβόλησε την σύντροφό του νομίζοντας ότι ήταν διαρρήκτης, λέγοντας ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ο Νοτιοαφρικανός θρύλος του αθλητισμού πυροβόλησε την Ρίβα Στέενκαμπ πίσω από μία κλειδωμένη πόρτα.

Λίγο νωρίτερα, ο αστυνομικός ερευνητής Χίλτον Μπόθα, ο οποίος ερευνά την υπόθεση του νοτιοαφρικανού χρυσού παραολυμπιονίκη, δήλωσε πως ο Όσκαρ Πιστόριους είχε ήδη συλληφθεί στο παρελθόν επειδή είχε επιτεθεί σε κάποιο πρόσωπο μέσα στο σπίτι του.

«Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία, αλλά είχε υπάρξει ένα επεισόδιο στην κατοικία του, κατά το οποίο είχε συλληφθεί για επίθεση, νομίζω», δήλωσε ο ερευνητής καταθέτοντας στο δικαστήριο.Ο Πιστόριους είχε περάσει μια νύκτα στη φυλακή το Σεπτέμβριο του 2009 κατηγορούμενος για άσκηση βίας εναντίον μιας νεαρής γυναίκας, αλλά η εισαγγελία είχε σταματήσει τη δίωξη.

Ο ίδιος είχε στη συνέχεια καταθέσει ανεπιτυχώς μηνύσεις εναντίον της γυναίκας για ψευδή κατάθεση και εναντίον του υπουργού Αστυνομίας για παράνομη σύλληψη, ζητώντας σημαντικά ποσά ως αποζημίωση.

Η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Πρετόριας, το οποίο εξετάζει το αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση του Όσκαρ Πιστόριους, αναβλήθηκε από τον δικαστή λίγο πριν από τις 15:00  για αύριο Πέμπτη στις 11:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v