«Αυτό το υπέροχο γουρούνι, o Ντομινίκ Στρος-Καν»

Η Μαρσέλα Ιακούμπ στο βιβλίο της «Η Ωραία και το Τέρας» διηγείται μια ιστορία ενός τρελού έρωτα που η ίδια έζησε με τον Ντομινίκ Στρος Καν.

  • Real.gr
«Αυτό το υπέροχο γουρούνι, o Ντομινίκ Στρος-Καν»
«Ησουν γέρος, ήσουν χονδρός, ήσουν κοντός και ήσουν άσχημος. Ησουν φαλλοκράτης, ήσουν χυδαίος, ήσουν αναίσθητος και ήσουν αγενής. Ησουν εγωιστής, ήσουν βίαιος και δεν είχες καμία κουλτούρα. Και ήμουν τρελή για εσένα». Αυτό γράφει η Μαρσέλα Ιακούμπ, η γαλλίδα διανοούμενη στο καινούργιο βιβλίο της με τίτλο «Belle et Bête» («Η Ωραία και το Τέρας») για να διηγηθεί μια ιστορία ενός τρελού έρωτα που η ίδια έζησε από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2012.

Στο βιβλίο σκιαγραφεί με λεπτομέρειες το πάθος της, περιγράφει σκηνές σεξ, μιλάει για την «πιο δυνατή εμπειρία στη ζωή της». Μόνο που με το βιβλίο υπάρχει ένα ζήτημα: η Ιακούμπ ήταν ερωτευμένη με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και υποψήφιο για την Προεδρία της Γαλλίας.

Αποσπάσματα του βιβλίου της Ιακούμπ προδημοσιεύτηκαν την Πέμπτη από τον Nouvel Observateur, προκαλώντας αίσθηση στη Γαλλία αλλά και την οργή του άμεσα ενδιαφερόμενου.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν σε επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι η Μαρσέλα Ιακούμπ επιχειρεί να εμπορευματοποιήσει μια σχέση της και χαρακτήρισε την έκδοση του βιβλίου μια «προκλητική ενέργεια» κατά της προσωπικής του ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Τον Ιανουάριο του 2012, η Μαρσέλα Ιακούμπ δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο υπερασπιζόταν τον Ντομινίκ Στρος-Καν απέναντι στον «φεμινισμό τιμωρό». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της τηλεφώνησε για να την ευχαριστήσει και έτσι ξεκίνησε η σχέση τους. «Δώσαμε ραντεβού σπίτι μου για την επόμενη Κυριακή στις 4 μ.μ. Κατά τις 11 π.μ. μού έγραψες ένα μήνυμα: "Εσένα που σου αρέσει να γράφεις, πες μου τι θα ήθελες να σου κάνω τώρα», περιγράφει στο βιβλίο της.

Για την Ιακούμο, ο Ντομινίκ Στρος-Καν είναι «μισό άνθρωπος, μισό κάθαρμα». Και υπερασπίζεται μέσα από τις σελίδες της το δικαίωμα του παλιού πολιτικού να είναι ένα «γουρούνι», μια λέξη που χρησιμοποιεί στο βιβλίο της επανειλημμένα.

«Το γουρούνι έχει μια σχέση με το παρόν που οι άνθρωποι δεν έχουν. Δεν σταματάει να απολαμβάνει την ευκαιρία να είναι ζωντανό, να τρώει, να τρέχει, να βρωμίζεται, να πληγώνει, να νοιώθει», γράφει η συγγραφέας.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v