Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα

(VIDEO) Σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση.
 

  • Real.gr
Καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα
Καλοκαιρινό είναι σήμερα το σκηνικό του καιρού καθώς η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας θα φθάσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ από το απόγευμα στα βορειοδυτικά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες.

Ηλιοφάνεια και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς τα χαρακτηριστικά του καιρού στην Αττική. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Τοπικές βροχές από το απόγευμα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.



Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία που το απόγευμα θα ενταθούν . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές σε βόρειο Ιόνιο, ήπειρο και δυτική στερεά. Από το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα είναι τοπικά ισχυρές. Λίγες νεφώσεις στη δυτική Πελοπόννησο άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές όπου μετά το απόγευμα θα σημειωθούν στη Θεσσαλία τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 στα νοτια τοπικά 7 μποφόρ. θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς.
άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: στο ανατολικό Αιγαίο αίθριος . Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ και πιθανόν τη νύχτα στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα 25/02 περιμένουμε αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στα κεντρικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι
Άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στα νοτια.

Την Τρίτη (26/02), στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες. Στα δυτικά και κεντρικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στο Ιόνιο. Χιονιά θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v