Τσίπρας: «Δεν ψάχνουν επενδυτές – Ψάχνουν πειρατές»

«Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες προτάσεις» είπε ο Α. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί «σκοτώνει την ανάπτυξη».

  • Real.gr
Τσίπρας: «Δεν ψάχνουν επενδυτές – Ψάχνουν πειρατές»
«Οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες προτάσεις» είπε ο Α. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί «σκοτώνει την ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Πρωθυπουργό για το θέμα των επενδύσεων τόνισε πως η κυβέρνηση «ψάχνει για πειρατές και όχι για επενδυτές» και επέκρινε τον Α. Σαμαρά που δεν πήγε στα μπλόκα των αγροτών.

«Ο Πρωθυπουργός πήγε μέχρι το Κατάρ και δεν πήγε μέχρι την Λάρισα να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Ο πλούτος της χώρας είναι οι εργαζόμενοι και σε αυτούς θα πρέπει να σταθούμε δίπλα. Οι επενδύσεις θα δώσουν κάποια ψίχουλα. Βεβαίως χρειαζόμαστε επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά χρειαζόμαστε επενδυτές και όχι πειρατές. Αλλά το real estate δεν επένδυση όπως έγινε στην Χαλκιδική και στην συνέχεια στην Θράκη αλλά εκεί δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δήμαρχος της ΝΔ στην Κομοτηνή.»



Παράλληλα ο Α. Τσίπρας υποστήριξε πως οι επενδυτές έφυγαν λόγο της οικονομική πολιτικής που ακολούθησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην εξουσία.

«Οι επενδυτές δεν έφυγε επειδή κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έδιωξε. Στα χρόνια τα δικά σας έφυγαν οι επενδυτές από την οικονομική πολιτική που ακολουθήσατε. Εμείς δεν μισούμε τους Γερμανούς μισούμε όσους θέλουν την καταστροφή της χώρας. Οι κολλητοί και οι διαπλεκόμενοι διώχνουν τους επενδυτές. Ανοίγεται τα επαγγέλματα αλλά την πιο κλειστή κάστα δεν θέλετε να την ανοίξετε».

Ακόμα κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού εκεί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι είναι «Μην το παίζεται πόντιος Πιλάτος για την σταύρωση του ελληνικού λαού. Ο φυσικός και ηθικός αυτουργός για τον Γολγοθά που περνούν οι πολίτες είστε εσείς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v