Κουβέλης: Πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για τους αγρότες

Τροποποιήσεις στα μέτρα που δεν αποδίδουν, ζήτησε για το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης

  • Real.gr
Κουβέλης: Πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για τους αγρότες
Τροποποιήσεις στα μέτρα που δεν αποδίδουν, ζήτησε για το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με στόχο την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη λειτουργία αναπτυξιακών διαδικασιών. Στην ίδια βάση, ζήτησε την υποστήριξη των αγροτών με τρόπο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στη βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών. Σημειώνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά πως είναι δυνατόν να αλλάξουν τις συνθήκες και να οδηγήσουν την Ελλάδα στη σταθεροποίηση και τη διάχυση των ωφελειών από αυτή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε την εξάντληση των περιθωρίων για ρυθμίσεις που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής και θα βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας της χώρας.



Μεταξύ αυτών, επέμεινε στην ανάγκη

- Θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης
- Μείωσης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και καθιέρωσης ειδικού αγροτικού τιμολογίου,
- Μείωσης του ΦΠΑ σε χαμηλά κλιμάκια για τα αγροτικά εφόδια
- Ίδρυσης Παρατηρητηρίου Τιμών κτλ
- Άμεσης λειτουργίας του υπό κατάρτιση μητρώου εμπόρων αγροτικών προϊόντων κτλ

Ο κ.Κουβέλης ζήτησε ακόμα από το κράτος να ανακτήσει τον ρυθμιστικό του ρόλο στην ισορροπία ισχύος μεταξύ αγροτών-εμπορίου και βιομηχανίας, καθώς και να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. «Η ελληνική γεωργία μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση , αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», είπε, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους όπως η ανάπτυξη της υπαίθρου στη βάση ενός νέου προτύπου, η στροφή σε μια γεωργία που τα προϊόντα της θα είναι ποιοτικά , η ??προτυποποίηση ?? του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής των προϊόντων μας και η δημιουργία κινήτρων για την στήριξη της πράσινης επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της απασχόλησης κ.ο.κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v