Στην Προανακριτική έγγραφο του ΣΔΟΕ

Στο οποίο γίνεται μία πρώτη καταγραφή των τραπεζικών καταθέσεων των συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου.

  • Real.gr
Στην Προανακριτική έγγραφο του ΣΔΟΕ
Στα χέρια των βουλευτών της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται έγγραφο του ΣΔΟΕ στο οποίο γίνεται μία πρώτη καταγραφή των τραπεζικών καταθέσεων των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο που παρέδωσε στους βουλευτές ο Διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Μαντούβαλος, δεν αναφέρονται ούτε ποσά, αλλά ούτε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Πρόκειται για μία απλή παράθεση δηλαδή των τραπεζικών λογαριασμών των κ.κ. Ανδρέα Ρωσώνη, Συμεών Σικιαρίδη και των κυριών Μαρίνας και Ελένης Παπακωνσταντίνου σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με βάση τα στοιχεία που οι ίδιες οι τράπεζες απέστειλαν στο ΣΔΟΕ.

Ωστόσο στα στοιχεία αυτά δεν γίνεται επιπλέον ανάλυση, με αποτέλεσμα οι βουλευτές να εκτιμούν ότι δεν μπορούν με βάση το έγγραφο αυτό να εξάγουν σημαντικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αργότερο έως τη Δευτέρα αναμένεται το ΣΔΟΕ να αποστείλει μία συμπληρωματική έκθεση στην οποία θα γίνεται αξιολόγηση των στοιχείων που απέστειλαν οι τράπεζες, ενώ το πόρισμα που θα αφορά τη συνολική ανάλυση κινητής και ακίνητης περιουσίας των συγγενικών προσώπων του πρώην Υπουργού κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει ολοκληρωθεί ούτε αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v