Στο προσκήνιο το Μεσανατολικό

Ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα στο Ισραήλ, έγινε επίσημη υποδοχή στον Λευκό Οίκο των ηγεσιών των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων...

  • Real.gr
Στο προσκήνιο το Μεσανατολικό
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τους επικεφαλής των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων την ώρα που επίκειται--εντός Μαρτίου--η επίσημη επίσκεψή του στο εβραϊκό κράτος.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

-η συριακή πολιτική κρίση, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο ισραηλινο-παλαιστινιακός διάλογος δέσποσαν στις ανωτέρω συνομιλίες στον Λευκό Οίκο. Εκπρόσωπος του δήλωσε στο τέλος των συνομιλιών ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ για το Ισραήλ "παραμένει απαρασάλευτη".

Το Ρόιτερς υπενθυμίζει ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών πέρασαν δοκιμασία όσο κορυφωνόταν η εκστρατεία του Ομπάμα για τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου ενώ πρόσθεσε ότι το σκοπούμενο υπήρξε μετά τη σημερινή συνάντηση να εξομαλυνθεί ό,τι αυτή η δοκιμασία κατέλειπε.

Στη διάρκεια της εκστρατείας για τον αμερικανό νέο πρόεδρο, είχε προκύψει κλίμα προστριβών στις σχέσεις μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου-- την ώρα που το Ισραήλ παρέμενε σαφώς ο στενότερος πολιτικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή...

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι ο αμερικανός πρόεδρος "δεν θα επιδώξει να επιλύσει ένα συγκεκριμένο πολιτικό θέμα" κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, θεωρεί όμως αυτήν μιαν "ευκαιρία":

-να διαβουλευθεί με την κυβέρνηση του Ισραήλ αναφορικά με "ευρεία σειρά θεμάτων, περιλαμβανόμενης της κατάστασης στη γειτονική Συρία", αλλά και "να συνομιλήσει απ'ευθείας με τον λαό" στο Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v