Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμες επαφές Αναστασιάδη

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Μόσχα ο υπουργός Οικονομικών.

  • Real.gr
Κρίσιμες επαφές Αναστασιάδη
Αναχωρεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης το απόγευμα για τις Βρυξέλλες για να παραστεί για πρώτη φορά στη Σύνοδο
Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο.

Στη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και με όσο το δυνατόν περισσότερους ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος των επαφών είναι να διαμορφωθεί θετικό κλίμα για την τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα του μνημονίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί "κούρεμα" καταθέσεων, ούτε μείωση μισθών και συντάξεων, «όποιοι όροι και εάν τεθούν από οιονδήποτε».

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής πιθανό να μεταβεί στη Μόσχα για διαβουλεύσεις την Κυριακή, ή τη Δευτέρα. Ο κ. Σαρρής θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρίσκεται το αίτημα της Κύπρου για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ και οι τρόποι συμμετοχής τής Μόσχας στο πρόγραμμα για στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο