Βουλγαρία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις τιμές του ρεύματος

Ο Γενικός Εισαγγελέας ζητά να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της ενεργειακής εταιρείας CEZ.


  • Real.gr
Βουλγαρία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις τιμές του ρεύματος
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Σωτήρ Τσατσάροφ, ζήτησε χθες την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της τσέχικης εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας CEZ.

«Από την έρευνα βρέθηκαν μαζικές παραβιάσεις στις χρεώσεις (...) Ζητήθηκε από την ρυθμιστική επιτροπή ενέργειας (DAKEVR) να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας της CEZ », είπε ο κ. Τσατσάροφ στην δημόσια τηλεόραση. Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης από την DAKEVR να επιβάλει πρόστιμο και επέκρινε τον κρατικό οργανισμό για την αποτυχία στους ελέγχους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο η αύξηση στην τιμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο ανήλθε σε περισσότερο από το διπλάσιο αυτών του Δεκεμβρίου, λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και στη χρέωση περιόδων μεγαλύτερων από το σύνηθες.

Η DAKEVR ανακοίνωσε ότι θα λάβει απόφαση στις 16 Απριλίου για την άδεια της CEZ. Η δίωξη διερευνά επίσης τις πρακτικές των δύο άλλων εταιρειών διανομής ενέργειας, της αυστριακής EVN και της επίσης τσεχικής Energo Pro.

Η αύξηση των τιμολογίων πυροδότησε καθημερινές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης και ολόκληρης της πολιτικής ελίτ, που οδήγησαν σε παραίτηση τη συντηρητική κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ στις 20 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v