Γκουρμέ εστιατόριο σε φυλακή

Οι σεφ και οι σερβιτόροι είναι κρατούμενοι. Πόσο κοστίζει το μενού.

  • Real.gr
Γκουρμέ εστιατόριο σε φυλακή
Σε ένα περιβάλλον εκλεκτό που συναγωνίζεται τα πιο σικ εστιατόρια του κόσμου το ”Clink Cymru”, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στο Κάρντιφ της Ουαλίας προσφέρει στους πελάτες του γκουρμέ πιάτα -καλά προετοιμασμένα- αλλά και έντονες συγκινήσεις όχι μόνο γαστριμαργικές.

Για να απολαύσει κανείς το γεύμα ή το δείπνο του πρέπει να περάσει από εξονυχιστικούς ελέγχους, να αφήσει το κινητό του τηλέφωνο στην είσοδο και πάνω απ’ όλα να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι το μενού ετοιμάζουν, σερβίρουν και επιμελούνται κρατούμενοι!



Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το πράσινο φως για τη μετατροπή του επισκεπτηρίου των φυλακών σε εστιατόριο τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το κόστος της κατασκευής του μάλιστα, που άγγιξε τις 425 χιλιάδες ευρώ, προκάλεσε, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αντιδράσεις. Οι αρμόδιοι όμως είναι πεπεισμένοι για την... αποστολή του και υπόσχονται και άλλα «αδελφάκια» μέχρι το 2016.

Κοινωνικό πείραμα, έργο φιλανθρωπίας ή μέρος του σωφρονιστικού συστήματος της Γηραιάς Αλβιώνας, το «εστιατόριο των κρατουμένων», που προνοεί για την ομαλή επανένταξη των «φυλακισμένων σεφ» στην κοινωνία, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα στέκια γευσιγνωσίας με τα αστέρια Michelin.



Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς ένα ολοκληρωμένο μενού κοστίζει 175 ευρώ, περίπου δηλαδή 30 ευρώ περισσότερα από το βραβευμένο εστιατόριο του «αστέρα» της κουζίνας Γκόρντον Ράμσεϊ. Ο κατάλογος περιέχει εκλεκτά εδέσματα «ευρωπαϊκής κουζίνας», τα προϊόντα καλλιεργούνται επίσης από κρατούμενους σε βιολογικές φάρμες της περιοχής, ενώ την επιμέλεια της διακόσμησης έχουν επίσης οι εργαζόμενοι.

Καθένας απ’ αυτούς, 20 περίπου στο σύνολο, αμείβεται μάλιστα για τις υπηρεσίες του με το συμβολικό ποσό των 17 ευρώ την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v