Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ελικόπτερο απώθησε τους αντάρτες

Ο στρατός ανέκοψε την προέλαση των ανταρτών προς την πρωτεύουσα Μπαγκουί καθώς τα χερσαία στρατεύματα υποστηρίχθηκαν από ένα στρατιωτικό ελικόπτερο.

  • Real.gr
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ελικόπτερο απώθησε τους αντάρτες
Ο στρατός της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ανέκοψε την προέλαση των ανταρτών προς την πρωτεύουσα Μπαγκουί καθώς τα χερσαία στρατεύματα υποστηρίχθηκαν από ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, ανέφερε χθες στρατιωτική πηγή.

«Η φάλαγγα των ανταρτών που κατευθυνόταν προς το νότο» απωθήθηκε από ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, δήλωσε η πηγή αυτή στο πρακτορείο Ρόιτερς. «Οι αντάρτες δεν έφτασαν στο Μπαγκουί. Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, νωρίτερα οι αντάρτες της οργάνωσης Seleka είχαν καταλάβει και το τελευταίο εμπόδιο που τους χώριζε από το Μπαγκουί, την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, προς την οποία ετοιμάζονταν να βαδίσουν, καλώντας τον πληθυσμό να παραμείνει «ψύχραιμος».

Παρά τις εκκλήσεις για ψυχραιμία πάντως, η πληροφορία για άφιξη των ανταρτών στην πρωτεύουσα, έχει προκαλέσει πανικό. «Όλοι επιστρέφουν στα σπίτια τους. Τα σχολεία έδιωξαν του μαθητές. Ανησυχούμε», είπε μια έμπορος.

Στο λιμάνι του Μπαγκουί, «εκατοντάδες άνθρωποι» προσπαθούν να επιβιβαστούν στα πλοιάρια που διασχίζουν τον ποταμό Ουμπάνγκι για να περάσουν στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v