Ανθρωποκυνηγητό για τους 11 δραπέτες-Πεδίο μάχης οι φυλακές Τρικάλων

(VIDEO) Ολο το χρονικό της επίθεσης στις φυλακές Τρικάλων. Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των 11 κρατουμένων που απέδρασαν. Στη ΜΕΘ ο ένας από τους δύο τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς.

  • Real.gr
Ανθρωποκυνηγητό για τους 11 δραπέτες-Πεδίο μάχης οι φυλακές Τρικάλων
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των 11 κρατουμένων που χθες το βράδυ απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων. Στις έρευνες συμμετέχουν και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης το σωφρονιστικό κατάστημα δέχθηκε «Πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν και ενώ οι κρατούμενοι δεν είχαν ακόμη εισέλθει στα κελιά τους».



Σύμφωνα με το Υπουργείο, άγνωστοι χωρισμένοι σε δυο ομάδες με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Επίσης, πυρά δέχθηκαν όχημα της Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης καθώς και έτερο σταθμευμένο έξω από αυτό περιπολικό.



Κατά την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών που κράτησαν πάνω από μισή ώρα και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Οι 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι δυο εξωτερικοί φρουροί, που τραυματίσθηκαν, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και ο ένας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν δεν βρέθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, πυροβόλα όπλα, ούτε κάλυκες που να επιβεβαιώνουν χρήση πυροβόλου όπλου από κρατούμενους μέσα στις φυλακές, κατά την ώρα της απόδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v