Επιβλήθηκαν κυρώσεις στους αρχηγούς των ανταρτών

Ανεστάλη η συμμετοχή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας στην Αφρικανική Ένωση.

  • Real.gr
Επιβλήθηκαν κυρώσεις στους αρχηγούς των ανταρτών
Η Αφρικανική Ένωση (AU) ανέστειλε τη συμμετοχή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας αφού οι αντάρτες κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα.

Επέβαλε ακόμη ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στους ηγέτες των ανταρτών, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της AU.

«Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ τη συμμετοχή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας σε όλες τις δραστηριότητες της Αφρικανικής Ένωσης», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ραμτάν Λαμάμρα, επίτροπος της AU για την Ειρήνη και την Ασφάλεια, στην Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας όπου έχει την έδρα της η Αφρικανική Ένωση.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων αφορούν επτά στελέχη του Σελέκα, του ανταρτικού κινήματος που κατέλαβε την Κυριακή το Μπανγκουί και ανέτρεψε τον πρόεδρο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μποζιζέ. Στα επτά στελέχη περιλαμβάνεται ο αρχηγός του Σελέκα, ο Μισέλ Τζοτόντια.

Στο μεταξύ ο Μποζιζέ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Καμερούν, σύμφωνα με μια δήλωση της προεδρίας της χώρας αυτής που αναγνώσθηκε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Ενημερώνουμε το κοινό και τη διεθνή κοινότητα ότι ο ανατραπείς πρόεδρος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μποζιζέ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Καμερούν, όπου εξακολουθεί να αναζητεί μια άλλη χώρα στην οποία θα ζητήσει καταφύγιο», δήλωσε ο Φερντινάν Νγκο Νγκο, γενικός γραμματέας της προεδρίας του Καμερούν.


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v