Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας ο Γιάννης Κυπρής και...

  • Real.gr
Εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου
Εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των διεργασιών για εφαρμογή των προνοιών του μνημονίου διάσωσης της Κύπρου.

Το πρωί, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έπαυσε το διοικητικό συμβούλιο καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου, Γιάννη Κυπρή, προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή της απόφασης για εξυγίανση της τράπεζας και η συγχώνευσή της με την «καλή» Λαϊκή Τράπεζα.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από την κύπρο, αναφέρουν ότι η απόφαση λήφθηκε ύστερα από απαίτηση του κλιμακίου της τρόικας, που βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα.

Χθες, μετά την ανακοίνωση διορισμού διαχειριστή της Τράπεζας Κύπρου, ο πρόεδρος Ανδρέας Αρτέμη και τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, επειδή δεν είχαν ενημερωθεί για τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τη Τράπεζα Κύπρου. Οι παραιτήσεις δεν έγιναν αποδεκτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v