Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει περίπτωση “κουρέματος” καταθέσεων στην Ελλάδα

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει περίπτωση “κουρέματος” καταθέσεων στην Ελλάδα
Κατηγορηματικά απέκλεισε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το ενδεχόμενο μελλοντικού “κουρέματος” στις καταθέσεις των τραπεζών στην Ελλάδα.

«Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Δεν υπάρχει ζήτημα “κουρέματος” σε μας. Εχει λήξει το θέμα αυτό. Εχουμε πάρει ήδη τα λεφτά που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοπίηση των τραπεζών, έχουμε διασφαλίσει το τραπεζικό μας σύστημα. Και θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η φύση του ελληνικού προβλήματος δεν ήταν τραπεζική, ήταν δημοσιονομική» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

Στο ερώτημα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κι αν το θέμα θα έχει κλείσει πριν από τη σύνοδο κορυφής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Πιστεύω πως ναι, γνωρίζετε πως δεν σχολιάζω την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν για την πρώτη υποδοχή των νέων προτάσεων σε ότι αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και σε ότι αφορά τον φόρο στα ακίνητα, γίνονται δεκτές με θετικές αντιδράσεις οι νέες προτάσεις».

Για το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση ο κ. Κεδίκογλου τόνισε: «Το παλεύουμε, υπάρχει ένα ζήτημα ότι τα έσοδα από τον ΦΠΑ παρουσιάζονται μεν αυξημένα, αλλά πρέπει να συνυπολογιστούν οι άλλες αρνητικές παράμετροι που φέρνει ο αυξημένος ΦΠΑ στην εστίαση. Πιστεύουμε ότι οι υπολογισμοί, τα στοιχεία, που θα παρουσιάσουμε θα πείσουν και τους πλέον δύσπιστους».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ κ. ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v